Рецепт “Суп із броколі із зеленим горошком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 500 г броколі
❯ 300 г зеленого горошку
❯ 2 бульби картоплі
❯ 1 пучок базиліка
❯ сік та цедра 1 лимона
❯ 1 цибулина
❯ 1 л овочевого бульйону
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
❯ грінки для подачі
Покроковий процес приготування супу із броколі
Крок 1
Броколі розібрати на дрібні суцвіття. Небагато суцвіть бланшувати в киплячій підсоленій воді 5 хв, відкинути на друшляк, обдати холодною водою та відкласти для подачі.
Крок 2
Картоплю очистити, вимити та нарізати. Цибулину очистити, порубати та обсмажувати у глибокому сотейнику на 2 ст. л. олії до прозорості цибулі. Закласти броколі, горошок, картопля та обсмажувати 5-7 хв.
Крок 3
Овочі залити гарячим бульйоном, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити під кришкою 25 хв. Суп посолити, поперчити та пюрувати.
Крок 4
Базилік промити, перебрати, обсушити, листочки обірвати та у ступці стовкти з невеликою кількістю солі, цедра і соком лимона. Масу розвести невеликою кількістю олії.
Крок 5
Суп розлити по порційним тарілкам і полити соусом базиліковим. У кожну порцію покласти трохи бланшованої капусти та грінки з білого хліба.