Перейти до вмісту
Головна » Суші-салат

Суші-салат

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Суші-салат” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 230 ккал, 7 г білків,
    1 г жирів, 49 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 200 г білого круглозерного рису
    ❯ 1 ст. л. рисового оцту
    ❯ 1 ст. л. цукру
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ 4 сушених гриби шиїтаке
    ❯ 2 моркви
    ❯ 4 пір’їни зеленої цибулі або інші зелені овочі (огірки, стручкова квасоля)
    ❯ 2 листи пресованих водоростей норі

    Покроковий процес приготування суші-салата

    Крок 1

    Приготувати рис для суходолу. Крупу промивати холодною водою, поки вода не стане прозорою. Замочити рис у воді на 30 хв, потім висипати в каструлю з товстим дном. Залити 250 мл свіжої води та поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь до мінімуму і варити рис під кришкою прибл. 10- 15 хв до готовності (рис не винен бути твердим чи надто м’яким). Зняти каструлю з вогню, укутати рушником і залишити на 10 хв. Для заправки рису сіль та цукор всипати в оцет і нагрівати, помішуючи, до повного їх розчинення. Теплий рис збризкати оцтовою заправкою та акуратно перемішати дерев’яною лопаткою або паличками для суші.

    Крок 2

    Гриби залити окропом на 10 хв, відкинути на друшляк і крупно нарізати. Овочі вимити. Моркву очистити. Листи норі нарізати смужками, зелену цибулю – кільцями, моркву – соломкою, а огірки – гуртками. Стручки квасолі нарізати
    шматочками завдовжки прибл. 3-4 см, покласти в гарячу підсолену воду, щоб вони стали м’якшими, потім – в холодну, щоб зберегти колір. Мал розкласти по піалах, посипати грибами, овочами та водоростями.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Суші-салат. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *