Рецепт “Суші-салат” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 230 ккал, 7 г білків,
1 г жирів, 49 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 200 г білого круглозерного рису
❯ 1 ст. л. рисового оцту
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 1 ч. л. солі
❯ 4 сушених гриби шиїтаке
❯ 2 моркви
❯ 4 пір’їни зеленої цибулі або інші зелені овочі (огірки, стручкова квасоля)
❯ 2 листи пресованих водоростей норі
Покроковий процес приготування суші-салата
Крок 1
Приготувати рис для суходолу. Крупу промивати холодною водою, поки вода не стане прозорою. Замочити рис у воді на 30 хв, потім висипати в каструлю з товстим дном. Залити 250 мл свіжої води та поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь до мінімуму і варити рис під кришкою прибл. 10- 15 хв до готовності (рис не винен бути твердим чи надто м’яким). Зняти каструлю з вогню, укутати рушником і залишити на 10 хв. Для заправки рису сіль та цукор всипати в оцет і нагрівати, помішуючи, до повного їх розчинення. Теплий рис збризкати оцтовою заправкою та акуратно перемішати дерев’яною лопаткою або паличками для суші.
Крок 2
Гриби залити окропом на 10 хв, відкинути на друшляк і крупно нарізати. Овочі вимити. Моркву очистити. Листи норі нарізати смужками, зелену цибулю – кільцями, моркву – соломкою, а огірки – гуртками. Стручки квасолі нарізати
шматочками завдовжки прибл. 3-4 см, покласти в гарячу підсолену воду, щоб вони стали м’якшими, потім – в холодну, щоб зберегти колір. Мал розкласти по піалах, посипати грибами, овочами та водоростями.