Основні страви

Свинячий окіст з чорносливом

Рецепт “Свинячий окіст з чорносливом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 2 години 20 хвилин
У 1 порції: 570 ккал, 34 г білків,
37 г жирів, 39 г вуглеводів

Інгредієнти

На 6 порцій:
❯ 1 кг свинячого стегенця
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 6–8 тонких скибочок бекону
❯ 1 ч. л. суміші сушених прованських трав
❯ 150 г чорносливу без кісточок
❯ 4 ст. л. кріпленого червоного вина
❯ 300 г цибулі шалоту
❯ по 150 мл сухого білого вина та м’ясного бульйону

Покроковий процес приготування свинячого окісту

Крок 1

М’ясо вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем. Обернути скибочками бекону та обв’язати кулінарною ниткою

Крок 2

Чорнослив замочити у червоному вині. Цибулини очистити та розрізати вздовж навпіл.

Крок 3

У змащений жиром сотейник викласти частину цибулі. Зверху помістити м’ясо в скибочках бекону, обкласти його рештою цибулею і посипати травами.

Крок 4

Влити біле вино, накрити сотейник кришкою і гасити м’ясо в духовці 1 год при 190 °, поливаючи його через кожні 15 хв м’ясним бульйоном і рідиною, що накопичується в сотейнику.

Крок 5

Зменшити нагрівання до 180 °, додати в жарке чорнослив і запікати ще 30 хв. За 15 хв до готовності зняти кришку

Крок 6

М’ясо загорнути у фольгу, попередньо видаливши нитку. Половину цибулі із соусом протерти через дрібне сито, посолити та поперчити. Подати соус до жаркого з цибулею та чорносливом

Сьогодні ми дізналися як приготувати Свинячий окіст з чорносливом. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago