Основні страви

Тарт із цибулею-пореєм та сиром

Рецепт “Тарт із цибулею-пореєм та сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

НА 4 ПОРЦІЇ:
Для тесту:
❯ 125 г вершкового масла
❯ 50 мл води
❯ 1 ч. л. солі
❯ 250 г борошна
❯ 1 жовток
Для начинки та заливання:
❯ 2 стебла цибулі-порею (біла частина)
❯ 200 г козячого сиру
❯ 50 г тертого пармезану
❯ 70 г вершкового масла
❯ 200 мл вершків
❯ 2 ст. л. середньогострої гірчиці
❯ 1 жовток
❯ сіль
❯ перець

Покроковий процес приготування тарту із цибулею-пореєм

Крок 1

Для тіста масло розм’якшити, розчинити сіль у воді. Борошно просіяти в миску, додати олію, жовток, влити воду з сіллю та руками вимісити гладке однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.

Крок 2

Духовку нагріти до 160 °. Охолоджене тісто тонко розкотити і вислати їм форму, зробивши борти. Тісто часто наколоти вилкою, накрити листом пергаменту, насипати сухий горох і випікати основу тарта 5 хв. Пергамент з горохом видалити, припеченій основі дати охолонути.

Крок 3

Підготувати начинку. Цибулю-порей нарізати шматочками довжиною 4-5 см, промити їх у воді з содою, обсушити
і обсмажувати на сковороді на 40 г олії 10-12 хв, часто перемішуючи. Цибулю зняти з вогню та остудити. Сир
нарізати невеликими скибочками.

Крок 4

Для заливання жовток розтерти з гірчицею і, вливаючи цівкою вершки, добре збити. Масу посолити і поперчити до смаку.

Крок 5

Обсмажену цибулю викласти на основу тарта, чергуючи шматочки цибулі та сиру. Вилити на тарт заливку. Масло (30 г), що залишилося, охолодити і дрібно порубати. Виріб посипати рубаною олією та пармезаном і випікати 20 хв. Подати теплим.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Тарт із цибулею-пореєм та сиром. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

2 дні ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

2 дні ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

3 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

3 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

3 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

3 дні ago