Рецепт “Тарт з помідорами асорті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
Для тесту:
❯ 250 г борошна
❯ 1 яйце + 1 жовток для змащування тіста
❯ 100 г вершкового масла
❯ 50 мл холодної води
❯ сіль
Для начинки:
❯ 400 г помідорів різного кольору та розмірів
❯ 2 ст. л. середньогострої гірчиці із зернами
❯ 70 г блакитного сиру
❯ 1 ч. л. суміші прованських трав
❯ 1 ст. л. рідкого меду
❯ 3 гілочки чебрецю
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування тарту з помідорами
Крок 1
Приготувати тісто. У воді розчинити щіпку солі. Олія охолодити і дрібно посікти в глибоку миску. Просіяти на олію
борошно та руками розім’яти на дрібне крихту. Вбити яйце, влити воду з сіллю та руками вимісити гладке однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути її у харчову плівку та помістити у холодильник на 30 хв.
Крок 2
На выстланной пергаментом рабочей поверхности тесто раскатать в тонкий круглый пласт и намазать его тонким
слоем горчицы, отступив от краев ок. 5 см.
Крок 3
Помідори вимити, обсушити, великі нарізати тонкими кружками, дрібні – половинками. Помідори викласти на змащене гірчицею тісто, посолити, поперчити, присипати прованськими травами, полити медом та збризкати
олією. Краї тіста загорнути на помідори, помідори посипати подрібненим сиром та чебрецем.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Виріб перенести на лист. Жовток розговорити та змастити краї тіста. Випікати тарт 30 хв.