Закуски

Тарталетки з грибами

Рецепт “Тарталетки з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

НА 4–6 ПОРЦІЙ:
Для тесту:
❯ 250 г борошна
❯ 125 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 1 ст. л. винного оцту
❯ жир для змащування форми
❯ сіль
Для начинки та заливання:
❯ 200 г гливи
❯ 1 цибулина
❯ 1 стебло цибулі-порею (біла частина)
❯ рослинна олія
❯ 150 мл жирних вершків
❯ 2 яйця
❯ 100 г тертого сиру
❯ сіль
❯ перець
Додатково:
❯ формочки для тарталеток або великі формочки для маффінів

Покроковий процес приготування тарталеток з грибами

Крок 1

Вершкове масло охолодити та дуже дрібно посікти. Просіяти на олію борошно зі щіпкою солі та руками розім’яти
до отримання крихітної маси.

Крок 2

Вбити яйце, додати оцет і вимісити гладке однорідне тісто (якщо тісто занадто круте, додати 1-2 ст. л. холодної води).

Крок 3

Сформувати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку та помістити у холодильник на 30 хв.

Крок 4

Гливи очистити, промити, обсушити та нарізати тонкими смужками. Цибулину очистити та нарізати тонкими
півкільцями, цибуля-порей ретельно промити, обсушити та нарізати тонкими кільцями.

Крок 5

На сковороді на невеликій кількості олії обсмажувати гриби, поки з них не випарується рідина. Гриби посолити та поперчити. Додати обидва види цибулі та, помішуючи, обсмажувати 5-7 хв до прозорості.

Крок 6

Для заливання яйця розбовтати з вершками та перемішати з сиром.

Крок 7

Духовку нагріти до 180 °. Форми для тарталеток (або формочки для великих мафінів) змастити жиром. Тісто тонко розкотити та вислати підготовлені формочки, зробивши борти.

Крок 8

У формочки на тісто викласти 2/3 грибів з цибулею та полити заливкою. Розподілити за формами гриби, що залишилися, і випікати вироби 25 хв.

Крок 9

Готові тарталетки вийняти з форм і розкласти по порційним тарілкам. Подати теплими з легким листяним салатом або свіжою зеленню.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Тарталетки з грибами. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago