Рецепт “Телятина запечена з галушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 4 шматки телятини по 180 г
❯ 400 мл м’ясного бульйону
❯ 150 мл червоного вина
❯ 4 цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ рослинна олія
❯ 1 ч. л. цукру
❯ сіль
❯ перець
Для галушок:
❯ 700 г відвареної картоплі
❯ 25 г вершкового масла
❯ 2 яйця
❯ 200 г борошна
❯ 100 г тертого сиру
❯ 100 мл вершків
❯ чебрець
❯ сіль
Покроковий процес приготування телятини з галушками
Крок 1
Картопля розім’яти у пюре. Додавши яйця та розтоплену олію та всипаючи борошно, вимісити гладке тісто,
сформувати з нього ковбаски завтовшки прибл. 5 см та нарізати їх невеликими шматочками. У каструлі довести до
кипіння достатня кількість підсоленої води та варити картопляні галушки, поки вони не спливуть. Клецьки шумівкою перекласти у форму для запікання, присипати сиром та влити вершки. Запікати галушки 20 хв за 180°.
Крок 2
Цибулю та часник очистити, цибулю нарізати поздовжніми четвертинками. Зубок часнику розрізати навпіл та обсмажити у сотейнику на гарячій рослинній олії. Покласти м’ясо та обсмажити його з усіх боків, злегка посолити та поперчити. Влити у сотейник вино і дегласувати жир, знімаючи його лопаткою зі дна та стінок посуду. Вино уварити на 1/3, влити бульйон та готувати м’ясо без кришки на повільному вогні 25-30 хв.
Крок 3
На сковороді на невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, присипавши цукром. Цибулю перекласти у форму до галушок, викласти м’ясо, полити невеликою кількістю соусу, в якому воно гасилося, і запікати 25 хв при 180 °. Соус, що залишився в сотейнику, уварити на 2/3 і подати до м’яса з галушками та цибулею в окремій посуд.