Перейти до вмісту
Головна » Томатний тарт з рикотою та зеленню

Томатний тарт з рикотою та зеленню

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Томатний тарт з рикотою та зеленню” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 450 г готового листкового тіста
    ❯ 15–18 дрібних помідорів, бажано різних кольорів
    ❯ 300 г рикоти
    ❯ 200 г сметани
    ❯ 1 яйце
    ❯ 50 мл рослинної олії
    ❯ по 1/2 пучка чебрецю та петрушки
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування томатного тарту

    Крок 1

    Духовку нагріти до 230 °. Помідори вимити та обсушити, за бажанням нарізати. Зелень промити, перебрати, листочки обірвати та дрібно порубати, трохи зелені відкласти для подачі, інше додати до помідорів.

    Крок 2

    Помідори збризкати рослинною олією та акуратно перемішати. Викласти помідори на вистелений пергаментом лист і запікати 20 хв.

    Крок 3

    Підготувати форму для випікання та вистелити її тестом, зробивши невисокі борти. Тісто часто наколоти виделкою, накрити пергаментом і зверху насипати сухий горох. Випікати основу тарта 10 хв, вийняти з духовки та дати охолонути.

    Крок 4

    Частину запечених помідорів викласти на основу. Рикоту розтерти зі сметаною та яйцями, додати 1–2 ст. л. олії, масу добре посолити та поперчити, додати трохи зелені.

    Крок 5

    Підготовлену масу викласти на помідори та зверху розподілити помідори, що залишилися.

    Крок 6

    Зменшити температуру духовки до 180° і випікати виріб 25 хв. Готовий тарт подати теплим, посипавши зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Томатний тарт з рикотою та зеленню. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *