Рецепт “Тушкований кролик із чорносливом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 1 тушка кролика порційними шматочками
❯ 4 великі бульби картоплі
❯ 12 плодів чорносливу
❯ 1 цибулина
❯ 1 лимон
❯ 240 мл білого сухого вина
❯ 1 пучок запашних трав
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
❯ 100 мл жирних вершків
Покроковий процес приготування кролика із чорносливом
Крок 1
Залити чорнослив киплячою водою. Цибулину очистити та порубати. Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати товстими скибочками. Збризкати картоплю соком лимона.
Крок 2
У сотейнику на невеликій кількості олії та на сильному вогні обсмажити картоплю до золотистого кольору з усіх боків. Обсмажена картопля за допомогою шумівки перекласти в інший посуд.
Крок 3
Закласти м’ясо та обсмажувати до золотистого кольору. Додати цибулю і готувати, часто перемішуючи, бл. 5 хв.
Крок 4
Влити в сотейник вино, покласти пучок запашних трав, додати сіль та перець, зменшити вогонь до мінімуму і готувати м’ясо 20 хв. Додати чорнослив і готувати 10 хв.
Крок 5
Викласти в сотейник картопля та готувати під кришкою 10 хв. М’ясо з картоплею та чорносливом перекласти в інший посуд.
Крок 6
Пучок запашних трав видалити, соус процідити. Влити в соус вершки, добре прогріти, додати сіль та перець на смак.
Крок 7
Кролик з картоплею подати гарячим під соусом.