Калорійність

Яблучний пиріг Тарт-татен

Рецепт “Яблучний пиріг Тарт-татен” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 1 година
У 1 порції: 390 ккал, 4 г білків,
18 г жирів, 54 г вуглеводів

Інгредієнти

На 10 порцій:
Для тесту:
❯ 225 г борошна
❯ 80 г цукрової пудри
❯ 125 г охолодженого вершкового масла
❯ 1 яєчний жовток
Для начинки:
❯ 6 кисло-солодких яблук
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 100 г цукру
❯ 80 г вершкового масла

Покроковий процес приготування пирога Тарт-татен

Крок 1

Для тіста борошно змішати із цукровою пудрою. Вершкове масло нарізати кубиками, додати до борошняної суміші та розтерти до отримання крихітної маси. Додати жовток, 3 стіл. ложки холодної води та замісити тісто. Загорнути його у харчову плівку та покласти в холодильник на 1 год

Крок 2

Для начинки яблука очистити та вирізати серцевину з насінням. Розрізати кожне яблуко на 12 скибочок, збризкати їх
соком лимона. Цукор нагрівати на сковороді до одержання карамелі. Покласти скибочки яблук, олію і готувати бл. 4 хв.

Крок 3

Нагріти духовку до 200 °. Скибочки яблук викласти у вистелену папером для випікання форму для пирога і полити карамеллю, що залишилася. Тісто розкотити в тонкий пласт і накрити їм начинку, краю підіткнути. Випікати 20 хв. Дати пирогу охолонути у формі (2 хв), потім перекинути на блюдо, видалити папір.

ПОРАДА
Перед тим як виймати готовий пиріг із форми, проколіть його в кількох місцях дерев’яною шпажкою і дайте охолонути. Перекиньте на блюдо так, щоб яблука виявилися зверху.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Яблучний пиріг Тарт-татен. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago