Основні страви

Яловичі щоки у червоному вині

Рецепт “Яловичі щоки у червоному вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Хороше м’ясо, присмачене прянощами і підкреслене сильними, яскравими нотами гарного червоного вина – такі складові цього кулінарного шедевра. Вийде чи приготувати його, як у хорошому берлінському ресторанчику? Будемо намагатися!

6 порцій, 4 години

Інгредієнти

– 1,5 кг яловичої щоки
– 1 цибулина
– 1 черешок селери
– 1 морква
– 4 зубки часнику
– 6 гілочок чебрецю
– 4 лаврові листи
– 250 мл яловичого бульйону
– 500 мл червоного вина (напр., каберне совіньйон)
– 3 ст. л. рослинної олії
– 2-3 ч. л. солі
– Перець

Покроковий процес приготування яловичих щок у червоному вині

Крок 1

Духовку нагріти до 180 °. М’ясо зачистити, промити, обсушити та розділити на порційні шматки. Підготовлені шматки натерти сіллю та перцем.

Крок 2

Селеру промити та нарізати скибочками. Цибулину очистити та нарізати кубиками. Часник очистити та дрібно порубати. Моркву очистити, вимити, обсушити та нарізати брусочками.

Крок 3

На сковороді на 2 ст. л. олії на сильному вогні обсмажувати м’ясо, часто перевертаючи, до золотистого кольору з усіх сторін. Обсмажене м’ясо перекласти у форму для запікання.

Крок 4

Зменшити вогонь до середнього і влити масло, що залишилося. Закласти цибулю та часник і обсмажувати ок. 3 хв – до прозорості цибулі. Додати моркву і селера і готувати ще 3-5 хв.

Крок 5

Обсмажені овочі перекласти до м’яса. Жир, на якому вони готувалися, дегласувати, влив вино. Інтенсивно знімаючи ложкою залишки жиру з дна та стінок посуду, довести вино до кипіння і влити у форму з м’ясом та овочами. Влити гарячий бульйон, додати лавровий лист і гілочки чебрецю. Посолити та поперчити до смаку.

Крок 6

Яловичі щоки у вині запікати в духовці прибл. 3 год. Щоки кілька разів перевернути.

Крок 7

Готове м’ясо перекласти в інший посуд, соус подрібнити за допомогою блендера, злегка уварити та приправити
на смак. Страву подати гарячою.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Яловичі щоки у червоному вині. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago