Рецепт “Запечена форель із песто” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 4 форелі, готові до кулінарної обробки
❯ кілька гілочок кропу
❯ олія з виноградних кісточок
❯ коріандр, насіння фенхелю та гірчиці
❯ 1 лимон
❯ сіль
❯ перець
Для песто:
❯ 4 невеликі цибулини
❯ 1 пучок базиліка
❯ 100 мл олії з виноградних кісточок
❯ жменя колотого льоду
Покроковий процес приготування форелі із песто
Крок 1
На кожній тушці риби збоку черевця зробити надріз та акуратно видалити хребет з кістками. Насіння фенхелю, гірчиці та коріандр обсмажити на сковороді без жиру та стовкти. Лимон нарізати тонкими колами.
Крок 2
У черевце кожної риби покласти 3 кружки лимона та 1 гілочку фенхелю, тушки натерти сіллю та перцем, посипати товченим насінням.
Крок 3
Духовку нагріти до 200 °. Підготувати лист та нагріти його в гарячій духовці.
Крок 4
Рибу викласти на гаряче деко, збризкати маслом та запікати, поки шкірка не стане хрумкою.
Крок 5
Для песто цибулю очистити, порубати, обсмажити до прозорості на невеликій кількості олії і дати охолонути.
Базилік промити, перебрати та обсушити, листочки з гілочок обірвати та подрібнити за допомогою блендера, вливаючи тонкою цівкою залишилося масло. Додати 1/4 ч. л. солі, трохи льоду та подрібнити до отримання однорідної гладкої маси. Підмішати обсмажену цибулю.
Крок 6
ДЗапечену рибу подати з салатом свіжих овочів та картопляним або рисовий гарнір. Соус сервірувати в окремому посуді. За бажанням доповнити страву скибочками лимона.