Рецепт “Запечена курка з соусом на яблучному сидрі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
❯ 1 тушка курки (бл. 1,5 кг)
❯ 1 невелика головка часнику
❯ 50 мл рослинної олії
❯ 3 гілочки розмарину
❯ 200 мл сидру
❯ 50 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання, змастити її невеликою кількістю рослинної олії. Розмарин промити та обсушити, часник не очищаючи, розібрати на зубки. Курку вимити та обсушити, натерти сіллю та перцем, в черевце покласти 2 гілочки розмарину і 2-3 неочищені зубки часнику.
Крок 2
Змастити птицю рослинною олією, що залишилася. та викласти у форму. Поруч укласти решту часник. Запікати птаха до готовності, зрідка поливаючи соком, що утворився у формі.
Крок 3
Птах перекласти в інший посуд, часник із черевця і з форми вийняти, очистити, розім’яти та покласти у форму з жиром. Гілочки розмарину з черевця дістати, листочки з них обірвати у форму. Обірвати та додати у формі листя зі свіжої гілочки розмарину.
Крок 4
Сік, що утворився у формі, нагріти й дегласувати, вливши сидр та інтенсивно знімаючи залишки жиру і їжі з дна та стінок форми. Уварювати соус ок. 5 хв, додати вершкове масло і добре збити вінчиком. Соус посолити та поперчити. Подати до запеченої птиці в окремому посуді.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…