Основні страви

Запечені перепілки з лимоном

Рецепт “Запечені перепілки з лимоном” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

4 порцій, 1 година

Інгредієнти

– 8 цілих тушок перепілок, готових до кулінарної обробки (по 200-250 г)
– 1 лимон
– 8 зубків часнику
– 2 гілочки свіжого чебрецю
– 1 гілочка розмарину
Для олії з травами:
– 60 г вершкового масла
– 2 ст. л. рубаного чебрецю
– 1 ст. л. рубаного розмарину
– 2 зубки часнику (порубати)
– Сіль
– Перець
Для соусу:
– 125 мл курячого бульйону
– 60 мл білого сухого вина
– 40 г вершкового масла
– Жменя журавлини
– Перець
– Сіль

Покроковий процес приготування запечених перепілок з лимоном

Крок 1

Духовку нагріти до 200 °. Вершкове масло розм’якшити та збити із зеленню та часником. Перепілок натерти приготовленою олійною сумішшю всередині та зовні.

Крок 2

Лимон обдати гарячою водою і розрізати на 8 часточок, часник очистити, чебрець і розмарин вимити та обсушити, листочки з гілочок обірвати. У черевце кожної перепілки покласти по часточці лимона та часнику, розподілити трави.

Крок 3

Птицю викласти у форму для запікання та запікати 35 хв. Запеченого птаха вийняти з духовки, перекласти на блюдо та накрити фольгою на 15 хв.

Крок 4

Жир, що залишився у формі, нагріти. Влити у форму вино і бульйон довести до кипіння і на повільному вогні уварити наполовину. Соус посолити, поперчити, додати вершкове масло та журавлину. Повернути птицю у форму та добре прогріти.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечені перепілки з лимоном. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

2 дні ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

2 дні ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

3 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

3 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

3 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

3 дні ago