Калорійність

Запіканка а-ля лазіння

Рецепт “Запіканка а-ля лазіння” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 2 година 10 хвилин
У 1 порції: 850 ккал, 41 г білків,
61 г жирів, 58 г вуглеводів

Інгредієнти

На 4 порції:
❯ 3 баклажани
❯ сіль
❯ 1 цибулина
❯ 4 зубчики часнику
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 400 г рубаного м’яса
❯ 2 ст. л. томата-пасти
❯ 500 г консервованих помідорів у власному соку
❯ мелений чорний перець
❯ 2–3 ч. л. сушених італійських трав (материнка, чебрець)
❯ прибл. 800 мл соусу бешамель
❯ 30 г тертого сиру

Покроковий процес приготування запіканки а-ля лазіння

Крок 1

Баклажани вимити, нарізати поздовжніми скибочками завтовшки прибл. 0,5 см, пересипати сіллю та залишити так на 20 хв. Тим часом цибулю та часник очистити, подрібнити та обсмажити на 2 стіл. ложках олії до напівпрозорості. Додати рубане м’ясо і при постійному помішуванні готувати, поки воно не стане розсипчастим. Підмішати томат-пасту та м’якуш консервованих помідорів разом із соком. Приправити сушеними травами, посолити, поперчити та тушити м’ясо під кришкою на слабкому вогні 1 год. За 15 хв до готовності м’яса зняти кришку, щоб випарувалася зайва рідина

Крок 2

Скибочки баклажанів промити від солі та обсушити. М’ясну суміш розділити на дві частини. Глибоку форму для запікання змастити рештою олією, на дно налити трохи соусу. Шарами викладати у форму скибочки овочів та м’ясну начинку, поливаючи кожен шар начинки соусом. Останнім шаром викласти скибочки овочів, полити їх соусом, що залишився та запікати бл. 40-45 хв при 170 °. За 15 хв до готовності посипати запіканку тертим сиром. Подати теплою з листовим салатом.

Сьогодні ми дізналися як готується Запіканка а-ля лазіння. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago