Калорійність

Запіканка з рубаним м’ясом

Рецепт “Запіканка з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 2 години 45 хвилин
У 1 порції: 1000 ккал, 38 г білків,
69 г жирів, 57 г вуглеводів

Інгредієнти

На 4 порції:
❯ 0,5 кг оленини з плечової частини туші
❯ 50 мл коньяку
❯ 1 червона цибулина
❯ 1 зубчик часнику
❯ 200 г коріння (петрушки, селери, моркви)
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 лаврові листи
❯ по 5 горошин чорного та запашного перцю
❯ 5 ягід ялівцю
❯ 1 ст. л. цукру
❯ за 1 ст. л. томат-пасти та оцту
❯ 250 мл сухого червоного вина
❯ 150 г печериць
❯ сіль

Покроковий процес приготування запіканки з рубаним м’ясом

Крок 1

Капусту вимити, вирізати качан. Качан бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв, потім обполоснути холодною водою і розібрати на листя. Потовщення на листі злегка відбити.

Крок 2

Бекон дрібно нарізати та витопити з нього жир на сковороді. Цибулю очистити, порубати та обсмажувати на витопленому жирі до напівпрозорості. Додати рубане м’ясо і готувати, помішуючи, поки воно не стане
розсипчастим. Часник очистити, потовкти та змішати з охололою цибульно-м’ясною масою, яйцями та сухарями. Посолити та поперчити, приправити кумином.

Крок 3

Жаростійку форму вислати папером для випікання, залишивши вільними краї, якими потім можна буде прикрити
запіканку. У форму викласти внахлест велике листя капусти так, щоб вони звисали за борту форми. Поверх листя
розподілити третину начинки, наступний шар капусти, ще одну третину начинки та капусту, що залишилася. Останнім шаром викласти рештки м’ясної маси.

Крок 4

Прикрити начинку листям, виступаючими за борти форми. Поверхню майбутньої запіканки змастити жиром. Підтягнути вільні краї паперу до центру і зав’язати так, щоб вийшов мішечок. Форму зі стравою поставити в ємність побільше, на дно якої попередньо налити трохи води. Запікати у духовці 1 год 40 хв. при 180°.

Сьогодні ми дізналися як готується Запіканка з рубаним м’ясом. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

2 дні ago

Міні кіш зі шпинатом

Рецепт "Міні кіш зі шпинатом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

2 дні ago

Кіш лорен з копченою грудинкою

Рецепт "Кіш лорен з копченою грудинкою" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

2 дні ago

Італійський салат з овочами та сиром

Рецепт "Італійський салат з овочами та сиром" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

4 дні ago

Овочевий салат із копченим лососем

Рецепт "Овочевий салат із копченим лососем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

4 дні ago

Овочевий салат з сардинами в олії

Рецепт "Овочевий салат з сардинами в олії" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

4 дні ago