Рецепт “Здобний пиріг з інжиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 430 ккал, 8 г білків,
26 г жирів, 39 г вуглеводів
Інгредієнти
На 12 порцій:
Для тесту:
❯ 1/2 пакетика сухих дріжджів
❯ 4 ст. л. цукру
❯ 400 г борошна
❯ дрібка солі
❯ 1 яйце
❯ 100 г розтопленого вершкового масла
❯ 2 ч. л. тертої цедри лимона
❯ 200 мл молока
Для начинки:
❯ 200 г рубаних горіхів (мигдалю або фундуку)
❯ 250 г свіжого чи сушеного інжиру
❯ 4 ст. л. рідкого меду
❯ терта цедра лимона або апельсина на смак
❯ 4 ст. л. розтопленого вершкового масла
❯ 1–2 ст. л. рому
❯ жовток 1 великого яйця
❯ 2 ст. л. молока
Покроковий процес приготування здобного пирога з інжиром
Крок 1
Приготувати опару: дріжджі розвести в теплому молоці з додаванням 1 чайн. ложки цукру, залишити у теплому місці на 15 хв. Додати до опари 3 стол. ложки цукру, яйце, просіяне борошно і ті, що залишилися інгредієнти, замісити пластичне тісто некруте. Накрити тісто серветкою та залишити в теплому місці на 1 год, щоб воно збільшилося в обсязі
Крок 2
Тим часом приготувати начинку: мед нагріти, інжир дрібно нарізати та змішати з ромом та медом. Дати настоятися 1 год. Додати горіхи, терту цитрусову цедру та розтоплене масло, перемішати.
Крок 3
Тісто, що підійшло, обім’яти на посипаному борошном робочої поверхні, розкотити в прямокутний пласт і змастити начинкою. Згорнути у довгий рулет і розрізати на 12 частин. Викласти їх по колу на вистелений папером для випікання лист на невеликій відстані один від одного – пізніше тісто збільшиться в обсязі, і рулетики з’єднаються між
собою, утворюючи кільце. Перед випіканням виробів дати підійти 15-20 хв і змастити жовтком, збитим з молоком. Випікати у духовці 25–35 хв при 180°.
Після остигання готовий святковий пиріг, булочки або паски добре прикрасити цукровою глазур’ю: двічі просійте через дрібне сито 200 г цукрової пудри, помалу додайте 4-5 стіл. ложок соку лимона, перемішуючи вилкою до отримання тягучої суміші. Нанесіть глазур на випічку, дайте підсохнути