Перейти до вмісту
Головна » Здобний пиріг з інжиром

Здобний пиріг з інжиром

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Здобний пиріг з інжиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 430 ккал, 8 г білків,
    26 г жирів, 39 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 12 порцій:
    Для тесту:
    ❯ 1/2 пакетика сухих дріжджів
    ❯ 4 ст. л. цукру
    ❯ 400 г борошна
    ❯ дрібка солі
    ❯ 1 яйце
    ❯ 100 г розтопленого вершкового масла
    ❯ 2 ч. л. тертої цедри лимона
    ❯ 200 мл молока
    Для начинки:
    ❯ 200 г рубаних горіхів (мигдалю або фундуку)
    ❯ 250 г свіжого чи сушеного інжиру
    ❯ 4 ст. л. рідкого меду
    ❯ терта цедра лимона або апельсина на смак
    ❯ 4 ст. л. розтопленого вершкового масла
    ❯ 1–2 ст. л. рому
    ❯ жовток 1 великого яйця
    ❯ 2 ст. л. молока

    Покроковий процес приготування здобного пирога з інжиром

    Крок 1

    Приготувати опару: дріжджі розвести в теплому молоці з додаванням 1 чайн. ложки цукру, залишити у теплому місці на 15 хв. Додати до опари 3 стол. ложки цукру, яйце, просіяне борошно і ті, що залишилися інгредієнти, замісити пластичне тісто некруте. Накрити тісто серветкою та залишити в теплому місці на 1 год, щоб воно збільшилося в обсязі

    Крок 2

    Тим часом приготувати начинку: мед нагріти, інжир дрібно нарізати та змішати з ромом та медом. Дати настоятися 1 год. Додати горіхи, терту цитрусову цедру та розтоплене масло, перемішати.

    Крок 3

    Тісто, що підійшло, обім’яти на посипаному борошном робочої поверхні, розкотити в прямокутний пласт і змастити начинкою. Згорнути у довгий рулет і розрізати на 12 частин. Викласти їх по колу на вистелений папером для випікання лист на невеликій відстані один від одного – пізніше тісто збільшиться в обсязі, і рулетики з’єднаються між
    собою, утворюючи кільце. Перед випіканням виробів дати підійти 15-20 хв і змастити жовтком, збитим з молоком. Випікати у духовці 25–35 хв при 180°.

    Після остигання готовий святковий пиріг, булочки або паски добре прикрасити цукровою глазур’ю: двічі просійте через дрібне сито 200 г цукрової пудри, помалу додайте 4-5 стіл. ложок соку лимона, перемішуючи вилкою до отримання тягучої суміші. Нанесіть глазур на випічку, дайте підсохнути

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Здобний пиріг з інжиром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *