Рецепт “Курка пірі-пірі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 670 ккал, 72 г білків,
38 г жирів, 10 г вуглеводів
На 4 порції:
❯ 1 курка
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Для маринаду:
❯ 1 червона цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 2 перцю чилі
❯ 1 ст. л. меленої солодкої паприки
❯ 100 мл рослинної олії
❯ 2 ст. л. оцту
❯ 1 лимон
❯ 1 ст. л. вустерського соусу
❯ кілька гілочок базиліка
❯ 1 гілочка чебрецю
Крок 1
Приготувати маринад. Цибулю та часник очистити та порубати. Чебрець і базилік обполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок і порубати. Стручки перцю чилі вимити та очистити від насіння, м’якуш дрібно нарізати.
Крок 2
У невеликій каструлі змішати чилі з рубаною цибулею та часником, приправити меленою солодкою паприкою, додати олію, оцет, сік лимона та вустерський соус. Нагрівати суміш на слабкому вогні бл. 2 хв, зняти з вогню і підмішати рубану зелень.
Крок 3
Курку вимити, обсушити та викласти на робочу поверхню грудкою вниз. Гострим ножем розрізати тушку вздовж хребта з обох сторін і видалити хребет. Тушку перевернути, розкласти у вигляді метелика, обмазати маринадом, посолити та поперчити. Залишити в холодильнику на ніч
Крок 4
Нагріти духовку до 200 °. Запікати курку в жароміцній формі шкірою нагору 40 хв, періодично змащуючи маринадом.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…