Калорійність

Марокканський пряний пиріг

Рецепт “Марокканський пряний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 1 година 20 хвилин
У 1 порції: 630 ккал, 10 г білків,
47 г жирів, 43 г вуглеводів

Інгредієнти

На 8 порцій:
❯ по 2 ст. л. зерен коріандру та кмину
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ 1/2 ст. л. меленої кориці
❯ 900 гм’якоті гарбуза кубиками
❯ 150 мл оливкової олії
❯ сіль
❯ 225 г свіжозамороженого шпинату
❯ 12 невеликих рубаних цибулин
❯ тертий корінь імбиру (4 см)
❯ 140 г очищеного мигдалю
❯ 75 г сушених журавлин
❯ 6 ст. л. меду
❯ 400 г консервованого нуту
❯ 2 товчені зубчики часнику
❯ 1 ч. л. меленого кмину
❯ 3 ст. л. соку лимона
❯ 4 ст. л. рубаної кінзи
❯ 100 г вершкового масла
❯ 8 аркушів тесту філо

Покроковий процес приготування марокканського пирогу

Крок 1

Коріандр і кмин обсмажити на сухій сковороді та стовкти у ступці. Змішати з паприкою та корицею. Гарбуз викласти на деко, посипати сумішшю прянощів, збризкати 1/3 оливкової олії, посолити та запікати бл. 20 хв. за 180°.

Крок 2

Шпинат розморозити. У сотейнику нагріти 1/3 оливкової олії та обсмажити цибулю. Підмішати імбир, мигдаль, журавлину, мед та шпинат, готувати кілька хвилин. Сотейник зняти з вогню, підмішати гарбуз.

Крок 3

Нут відкинути на сито. Змішати з часником, кмином, влити сік лимона та оливкову олію, що залишилася. Масу пюрувати, підмішати кінзу. Форму змастити вершковим маслом, вислати тестом філо, змащуючи його розтопленим олією.

Крок 4

Шарами викласти 1/2 гарбузової суміші, масу з нутом, гарбузову, що залишилася суміш, накрити тестом філо. Пиріг змастити вершковим маслом. Випікати 40 хв.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Марокканський пряний пиріг. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago