Перейти до вмісту
Головна » Марокканський пряний пиріг

Марокканський пряний пиріг

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Марокканський пряний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 20 хвилин
    У 1 порції: 630 ккал, 10 г білків,
    47 г жирів, 43 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ по 2 ст. л. зерен коріандру та кмину
    ❯ 1 ч. л. меленої паприки
    ❯ 1/2 ст. л. меленої кориці
    ❯ 900 гм’якоті гарбуза кубиками
    ❯ 150 мл оливкової олії
    ❯ сіль
    ❯ 225 г свіжозамороженого шпинату
    ❯ 12 невеликих рубаних цибулин
    ❯ тертий корінь імбиру (4 см)
    ❯ 140 г очищеного мигдалю
    ❯ 75 г сушених журавлин
    ❯ 6 ст. л. меду
    ❯ 400 г консервованого нуту
    ❯ 2 товчені зубчики часнику
    ❯ 1 ч. л. меленого кмину
    ❯ 3 ст. л. соку лимона
    ❯ 4 ст. л. рубаної кінзи
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 8 аркушів тесту філо

    Покроковий процес приготування марокканського пирогу

    Крок 1

    Коріандр і кмин обсмажити на сухій сковороді та стовкти у ступці. Змішати з паприкою та корицею. Гарбуз викласти на деко, посипати сумішшю прянощів, збризкати 1/3 оливкової олії, посолити та запікати бл. 20 хв. за 180°.

    Крок 2

    Шпинат розморозити. У сотейнику нагріти 1/3 оливкової олії та обсмажити цибулю. Підмішати імбир, мигдаль, журавлину, мед та шпинат, готувати кілька хвилин. Сотейник зняти з вогню, підмішати гарбуз.

    Крок 3

    Нут відкинути на сито. Змішати з часником, кмином, влити сік лимона та оливкову олію, що залишилася. Масу пюрувати, підмішати кінзу. Форму змастити вершковим маслом, вислати тестом філо, змащуючи його розтопленим олією.

    Крок 4

    Шарами викласти 1/2 гарбузової суміші, масу з нутом, гарбузову, що залишилася суміш, накрити тестом філо. Пиріг змастити вершковим маслом. Випікати 40 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Марокканський пряний пиріг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *