Перейти до вмісту
Головна » Фалафелі з буряковим хумусом

Фалафелі з буряковим хумусом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Фалафелі з буряковим хумусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    Для хумусу:
    ❯ 250 г консервованого нуту (без рідини)
    ❯ 1 великий варений червоний буряк
    ❯ 50 мл соку лимона
    ❯ 1 ст. л. кунжутної пасти тахіні
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 20 мл оливкової олії
    ❯ 1 ч. л. меленого куміну
    ❯ 1 ст. л. води
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ мелена паприка
    Для фалафелів:
    ❯ 250 г консервованого нуту (без рідини)
    ❯ 1 ч. л. меленого коріандру
    ❯ 1 ч. л. меленого куміну
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 1 ст. л. борошна
    ❯ 2 гілочки петрушки
    ❯ 2 гілочки кінзи
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ рослинна олія для фритюру

    Покроковий процес приготування фалафелі з хумусом

    Крок 1

    Для хумуса відварений буряк очистити та нарізати скибочками. Часник очистити та в чаші блендера з’єднати з нутом, тахіні та нарізаною червоним буряком, додати сік лимона, оливкова олія, кумін, воду і подрібнити все в гладку
    масу. Додати приправи, сіль і добре перемішати.

    Крок 2

    Для фалафелів часник очистити та в чаші блендера з’єднати з нутом. Кінзу і петрушку промити та обсушити,
    листочки обірвати та додати у миску блендера. Додати прянощі, борошно, сіль і перець на смак і подрібнити все в гладку однорідну масу

    Крок 3

    Сформувати з нутової маси кульки розміром з волоський горіх. У сотейнику довести до кипіння достатню кількість
    олії та порційно обсмажувати вироби до золотистого кольору, часто перевертаючи (3-4 хв).

    Крок 4

    Обсмажені фалафелі викладати на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подати гарячими із хумусом з червоних буряків і свіжої зелені.

    В міру екзотично, ситно, смачно та напрочуд легко у приготуванні – прекрасна ідея для суботнього сімейного обіду! Чи потрібні доповнення? Легкий овочевий салат, багато зелені та натуральний йогурт.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Фалафелі з буряковим хумусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *