Перейти до вмісту
Головна » Голубці по-турецьки

Голубці по-турецьки

    Голубці по-турецьки

    Рецепт “Голубці по-турецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    Качан капусти
    Начинка:
    – Яловичий фарш 650 гр
    – Рис 150 гр
    – Цибуля 250 гр
    – Петрушка
    – Паприка 1 ч. л.
    – Чорний перець 0,5 ч. л.
    – Сіль
    Зажарка:
    – Цибуля 250 гр
    – Морква 250 гр
    – Перець 250 гр
    – Часник 2-3 зубки
    – Томатна паста 1 ст.л.
    – Чорний перець 0,5 ч. л.
    – Чилі – на смак
    – Сіль
    – Оливкова олія
    Томатний соус:
    – Томатна паста 100 гр
    – Оливкова олія 30 гр
    – Цукор 1 ст.л.
    – Чорний перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування голубців по-турецьки
    Голубці по-турецьки1

    Крок 1

    Дрібно нарізаємо цибулю та відправляємо до фаршу. Додаємо рис, зварений до напівготовності. Солимо, перчимо і додаємо солодку паприку. Дуже дрібно нарізаємо петрушку та відправляємо до фаршу. Добре вимішуємо фарш.

    Голубці по-турецьки2

    Крок 2

    У киплячу воду додаємо сіль та 1 ст.л. оцту. Вирізаємо з капусти качан і кладемо у киплячу воду. Занурюємо капусту у воду і знімаємо листя.

    Голубці по-турецьки3

    Крок 3

    Нарізаємо цибулю і відправляємо в сковороду з оливковою олією. Натираємо морквину на велику терку. Нарізаємо солодкий перець та часник.

    Голубці по-турецьки4

    Крок 4

    Коли цибуля злегка обсмажиться, додаємо моркву. Обсмажуємо кілька хвилин і додаємо перець. Смажимо 2 хвилини. Далі додаємо ложку томатної пасти та трохи води. Додаємо часник, сіль, перець і пластівці чилі. Перемішуємо і смажимо кілька хвилин.

    Голубці по-турецьки5

    Крок 5

    На дно форми викладаємо засмажку. Розрізаємо листи капусти на дві частини та вирізаємо тверду серцевину. Змочуємо руки та робимо довгу ковбаску з фаршу. Кладемо вздовж листа і закручуємо в трубочку. Потім загортаємо трубочку всередину і складаємо у форму.

    Голубці по-турецьки6

    Крок 6

    Ставимо сатейник на плиту і наливаємо трохи оливкової олії. Просмажуємо томатну пасту дві хвилини та додаємо воду. Додаємо трохи цукру, сіль та трохи чорного перцю. Соус має бути, як томатний сік.

    Голубці по-турецьки7

    Крок 7

    Заливаємо голубці соусом та накриваємо фольгою. Відправляємо в духовку за 180 градусів на 20 хвилин. Потім прибираємо фольгу та готуємо ще 20 хвилин.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Голубці по-турецьки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *