![Плов з яловичиною у казані](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani.jpg)
Рецепт “Плов з яловичиною у казані” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Рис 1.5 кг
– Яловичина 1.5 кг
– Морква 1.5 кг
– Цибуля ріпчаста 500 гр
– Часник 2 головки
– Гострий перець 2шт
– Бавовняна олія 350 гр
– Барбарис 2 щіпки
– Зіра 2 ч.л
– Вода
– Сіль, перець
Покроковий процес приготування плову з яловичиною у казані
![Плов з яловичиною у казані1](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani1.jpg)
Крок 1
Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.
![Плов з яловичиною у казані2](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani2.jpg)
Крок 2
В казан на 12 літрів наливаємо 250-300 г рослинну олію. Олія повинна дуже сильно розжаритися.
![Плов з яловичиною у казані3](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani3.jpg)
Крок 3
Нарізаємо цибулю півкільцями та моркву соломкою.
![Плов з яловичиною у казані4](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani4.jpg)
Крок 4
Відправляємо в казан лук і трохи обсмажуємо.
![Плов з яловичиною у казані5](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani5.jpg)
Крок 5
Додаємо до казана м’ясо і обсмажуємо на гарному вогні близько 10 хвилин.
![Плов з яловичиною у казані6](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani6.jpg)
Крок 6
Тепер додаємо моркву і готуємо 5 хвилин не перемішуючи. Потім перемішуємо.
![Плов з яловичиною у казані7](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani7.jpg)
Крок 7
Замочуємо рис на 15 хвилин водою кімнатної температури. Замочений рис добре промиваємо.
![Плов з яловичиною у казані8](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani8.jpg)
Крок 8
Коли морква стане м’якою наливаємо у казан воду. Вода має покрити м’ясо на 1.5 сантиметрів.
![Плов з яловичиною у казані9](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani9.jpg)
Крок 9
Додаємо 1 ст.л. солі, трохи барбарису, дві щіпки зіри. Тепер додамо дві голівки часнику та два гострі перці. Кип’ятимо на маленькому вогні 15-20 хвилин.
![Плов з яловичиною у казані10](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani10-1.jpg)
Крок 10
Прибираємо з казану часник та перець. Тепер викладаємо рис рівним шаром. Додаємо окропу, щоб він повністю покрив рис. Готуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи рис. Перемішуємо лише рис, м’ясо не чіпаємо!
![Плов з яловичиною у казані11](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/06/plov-z-yalovychynoyu-u-kazani11-1.jpg)
Крок 11
Коли вода практично википить і рис буде майже готовий, можна повернути до нього часник та гострий перець. Накриваємо кришкою та готуємо 5 хвилин.