Рецепт “М’ясо по-французьки в казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Свинина 1кг
– Картопля
– Рослинна олія
– Печериці
– Цибуля
– Помідори
– Зелена цибуля
– Петрушка
– Майонез
– Сир
– Чорний мелений перець
– Сіль
Покроковий процес приготування м’яса по-французьки на багатті
Крок 1
Нарізаємо м’ясо завтовшки приблизно один сантиметр.
Крок 2
Кладемо шматочок м’яса в пакет і відбиваємо.
Крок 3
Відбите м’ясо солимо, перчимо і добре втираємо в м’ясо. Перевертаємо та повторюємо, солимо, перчимо, втираємо. Залишаємо м’ясо маринуватися на 30-40 хвилин.
Крок 4
Ставимо казан на вогонь і наливаємо 100 мілілітрів олії. Чекаємо поки олія нагріється.
Крок 5
Насамперед відправляємо в казан цибулю, нарізану півкільцями. Перемішуємо і обсмажуємо цибулю на гарному вогні 3 хвилини.
Крок 6
Коли цибуля посмажиться додаємо в казан печериці, порізані слайсами. Додамо трохи солі та трохи чорного меленого перцю. Добре перемішуємо.
Крок 7
Обсмажені гриби з цибулею викладаємо та витираємо казан. Знову наливаємо рослинна олія. На цей раз трохи менше мілілітрів 70.
Крок 8
Відправляємо в казан картопля слайсами. Додамо трохи солі та обсмажуємо 4-5 хвилин. Картопля має обсмажити до напівготовності.
Крок 9
Робимо мінімальний вогонь. Розрівнюємо картоплю в казані і висипаємо цибулю півкільцями. Поступово розподіляємо шар цибулі.
Крок 10
Далі на шар цибулі викладаємо замариновану свинину.
Крок 11
Тепер шар грибів із цибулею. Також все рівномірно розрівнюємо.
Крок 12
Наступний шар помідори, порізані кільцями.
Крок 13
Далі рівномірно змащуємо помідори майонезом.
Крок 14
І наприкінці в м’ясо по-французьки в казані на багатті додаємо 400 грамів сиру, натертого на тертці. Закриваємо кришкою та готуємо на мінімальному вогні 50 хвилин.
Крок 15
Фінальний штрих – зелень. Закриваємо на 2 хвилини.