Рецепт “Бограч з чіпетками в казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Свинина 1кг
– Яловичина 1кг
– Копчене сало 400гр
– Картопля 1кг
– Морква 300гр
– Цибуля 4шт
– Петрушка
– Помідори протерті
– Багато свіжої паприки
– Борошно
– Яйця 2шт
– Суха паприка багато
– Часник головка
– Перець чилі дрібний 3шт
– Чорний мелений перець
– Сіль
Покроковий процес приготування бограча з чіпетками в казані
Крок 1
Заряджаємо казан і коли він нагріється, відправляємо в нього копчене сало. Сало нарізано кубиками. Витоплюємо жир і змащуємо казан. Викладаємо шкварки із казана.
Крок 2
Обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, близько двох хвилин у жирі з-під сала. Додаємо моркву кубиками, перемішуємо і на максимальному вогні обсмажуємо моркву з цибулею близько трьох хвилин. Додаємо яловичину, порізану на шматочки. Перемішуємо та обсмажуємо близько 5-7 хвилин.
Крок 3
Тепер додаємо паприки приблизно 4 столові ложки і відразу перемішуємо, щоб вона не підгоріла. Далі в хід пішли протерті помідори. Добре перемішуємо і забуваємо приблизно хвилин на три. Заливаємо воду, все добре перелітаємо, закриваємо кришку, вогонь робимо на середній та забуваємо про страви приблизно хвилин на 50.
Крок 4
Вбиваємо в ємність два яйця, солимо, додаємо дрібно нарізану зелень і часник потім додаємо столову ложку води та перемішуємо. Тепер починаємо потроху додавати борошно і замішуємо тісто. Тісто повторюся повинно вийти досить туге. Розкочуємо тісто і нарізаємо квадратиками 1,5 на 1,5 сантиметра. Перекладаємо на тацю попередньо присипану мукою.
Крок 5
Пройшло 50 хвилин, додаємо в казан свинину, порізану на шматочки. Далі закриваємо кришку і забуваємо приблизно на 30 хвилин.
Крок 6
Пройшло загалом півтори години на середньому вогні. Додаємо картопля, болгарський перець і перемішуємо. Додаємо 3 гострі перчики чилі та 3 паприки. Закриваємо кришку на 20 хв.
Крок 7
Пройшло 20 хвилин. Солимо, додаємо чорний мелений перець і добре перемішуємо. Додамо буквально столову ложку цукру, тому що помідори дали свою кислинку. Засинаємо чіпетки, добре перемішуємо та закриваємо кришку. Через 7 хвилин додаємо зелень, дрібно нарізаний часник і перемішуємо.