Рецепт “Шурпа у казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Узбецька кукурудзяна шурпа – найсмачніший суп із баранини. Шурпу можна готувати як на яловичині, так і на баранині. Щоб шурпа вийшла максимально наваристою, м’ясо потрібно багато та обов’язково на кістки.
Інгредієнти
– Баранина на кістки 3,5 кг
– Кукурудза
– Морква
– Болгарський перець
– Цибуля
– Помідори
– Кінза
– Петрушка
– Перець чилі
– Картопля
– Сіль
– Паприка
– Перець
– Коріандр
Покроковий процес приготування шурпи у казані на багатті
Крок 1
Ставимо казан на вогонь і додаємо відро води. У холодну воду опускаємо м’ясо. Котел закриває кришкою і чекаємо на закипання. Як тільки закипить, знімемо піну і почнемо приготування шурпи. Додаватимемо поетапно продукти в казан.
Крок 2
Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Початок кукурудзи поділяємо на три частини. Крупно нарізаємо моркву та болгарський перець. Хто не любить варену цибулю у блюді, можете просто додати пару цілих цибулин.
Крок 3
Ретельно знімаємо піну з м’яса. Додаємо цибулю та кукурудзу. Закриваємо кришкою та готуємо на середньому вогні 40 хвилин.
Крок 4
Додаємо моркву закриваємо і готуємо ще 20 хвилин.
Крок 5
Тепер додаємо цільну картоплю. Великий розрізаємо навпіл. Закриваємо кришку і продовжуємо нудити на середньому вогні.
Крок 6
Нарізаємо помідори великими шматочками.
Крок 7
Додаємо в казан болгарський перець, помідори і перемішуємо.
Крок 8
Настав час зайнятися спеціями. Висипаємо в ступу коріандр і перець і добре перемелюємо.
Крок 9
Додаємо в шурпу коріандр з перцем, півтори столові ложки паприки, 2 столові ложки солі. Добре перемішуємо і чекаємо на готовність картоплі. Хвилин за двадцять до кінця приготування можна додати перець чилі.