Рецепт “Різотто з куркою та грибами в казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Ріс для різотто 500гр
– Цибуля дрібна
– Курячий бульйон 2 літри
– Сир
– Біле сухе вино
– Вершкове масло
– Печериці 400гр
– Оливкова олія
– Рослинна олія
– Прованські трави
– Чорний мелений перець
– Сіль
– Куряча грудка 4шт
– Кріп
Покроковий процес приготування різотто з куркою та грибами на багатті
Крок 1
Нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Печериці розрізаємо на чотири частини. Курячі грудки нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 2
Ставимо казан на вогонь і наливаємо 120 мл рослинної олії по стінках казана. Висипаємо в казан курячу грудку. Смажити курку близько 5 хвилин постійно перемішуючи.
Крок 3
Далі відправляємо в казан половину нарізаної цибулі. Добре перемішуємо та готуємо пару хвилин.
Крок 4
Тепер додаємо печериці, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин. Потім додаємо чорний мелений перець, прованські трави, сіль та зелень. Добре перемішуємо, смажимо буквально одну хвилину та викладаємо.
Крок 5
Добре протираємо казан. Відправляємо в казан 100 грамів оливкової олії та 100 грамів вершкового масла. Вершкове масло розтопимо і дамо олії нагрітися. Змащуємо стінки казана олією і відправляємо сюди дрібно нарізану цибулю. Цибулю обсмажуємо близько 2 хвилин до прозорості.
Крок 6
Відправляємо в казан непромитий рис. Смажимо постійно помішуючи поки що краю рису не стануть прозорими.
Крок 7
Коли рис вбере все масло, виливаємо в казан 200 г білого сухого вина. Постійно помішуємо і чекаємо поки вино вбереться в рис.
Крок 8
Тепер наливаємо в рис один ополоник курячого бульйону. Перемішуємо і чекаємо поки бульйон випарується і вбереться в рис. Коли почне утворюватися каша, додаємо ще один ополоник бульйону. Готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли вбереться, додаємо третій ополоник бульйону. Повторюємо все протягом 18-20 хвилин.
Крок 9
Додаємо в рис 100 г вершкового масла. Сир пармезан натертий на дрібній тертці. Постійно перемішуємо протягом хвилини і викладаємо.
Крок 10
По краях страви викладаємо нашу піджарку з куркою та грибами. Посипаємо кропом і пармезаном.