Рецепт “Соус бешамель для запечених страв” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
На 4 порції:
❯ 1 л молока
❯ 1 дрібна цибулина
❯ 2–3 горошини чорного перцю
❯ 1 лавровий лист
❯ 70 г твердого сиру
❯ 80 г вершкового масла
❯ 4 ст. л. борошна
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Крок 1
У каструлю налити половину молока, додати очищену цибулину, перець горошком та лавровий лист. Довести молоко до кипіння і готувати, помішуючи кілька хвилин. Молоко процідити, цибулю та спеції видалити
Крок 2
Сир натерти на дрібній тертці. Вершкове масло розтопити в каструлі, всипати борошно і при постійному помішуванні підрум’янити її.
Крок 3
Зняти каструлю з вогню, тонким цівком влити на борошно другу половину молока (воно має бути холодним) і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Поставити каструлю на слабкий вогонь, влити охолоджене проціджене молоко і постійному помішуванні уварювати соус до загусання (бл. 10 хв).
Крок 4
Зняти соус з вогню і продовжувати заважати ще кілька хвилин. Протерти через вистелене марлею сито. Приправити сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Наприкінці додати соус тертий сир.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…