Перейти до вмісту
Головна » Соус бешамель для запечених страв

Соус бешамель для запечених страв

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Соус бешамель для запечених страв” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 л молока
    ❯ 1 дрібна цибулина
    ❯ 2–3 горошини чорного перцю
    ❯ 1 лавровий лист
    ❯ 70 г твердого сиру
    ❯ 80 г вершкового масла
    ❯ 4 ст. л. борошна
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування соусу бешамель

    Крок 1

    У каструлю налити половину молока, додати очищену цибулину, перець горошком та лавровий лист. Довести молоко до кипіння і готувати, помішуючи кілька хвилин. Молоко процідити, цибулю та спеції видалити

    Крок 2

    Сир натерти на дрібній тертці. Вершкове масло розтопити в каструлі, всипати борошно і при постійному помішуванні підрум’янити її.

    Крок 3

    Зняти каструлю з вогню, тонким цівком влити на борошно другу половину молока (воно має бути холодним) і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Поставити каструлю на слабкий вогонь, влити охолоджене проціджене молоко і постійному помішуванні уварювати соус до загусання (бл. 10 хв).

    Крок 4

    Зняти соус з вогню і продовжувати заважати ще кілька хвилин. Протерти через вистелене марлею сито. Приправити сіллю та меленим чорним перцем до смаку. Наприкінці додати соус тертий сир.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Соус бешамель для запечених страв. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *