Основні страви

Телятина запечена з галушками

Рецепт “Телятина запечена з галушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 4 шматки телятини по 180 г
❯ 400 мл м’ясного бульйону
❯ 150 мл червоного вина
❯ 4 цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ рослинна олія
❯ 1 ч. л. цукру
❯ сіль
❯ перець
Для галушок:
❯ 700 г відвареної картоплі
❯ 25 г вершкового масла
❯ 2 яйця
❯ 200 г борошна
❯ 100 г тертого сиру
❯ 100 мл вершків
❯ чебрець
❯ сіль

Покроковий процес приготування телятини з галушками

Крок 1

Картопля розім’яти у пюре. Додавши яйця та розтоплену олію та всипаючи борошно, вимісити гладке тісто,
сформувати з нього ковбаски завтовшки прибл. 5 см та нарізати їх невеликими шматочками. У каструлі довести до
кипіння достатня кількість підсоленої води та варити картопляні галушки, поки вони не спливуть. Клецьки шумівкою перекласти у форму для запікання, присипати сиром та влити вершки. Запікати галушки 20 хв за 180°.

Крок 2

Цибулю та часник очистити, цибулю нарізати поздовжніми четвертинками. Зубок часнику розрізати навпіл та обсмажити у сотейнику на гарячій рослинній олії. Покласти м’ясо та обсмажити його з усіх боків, злегка посолити та поперчити. Влити у сотейник вино і дегласувати жир, знімаючи його лопаткою зі дна та стінок посуду. Вино уварити на 1/3, влити бульйон та готувати м’ясо без кришки на повільному вогні 25-30 хв.

Крок 3

На сковороді на невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, присипавши цукром. Цибулю перекласти у форму до галушок, викласти м’ясо, полити невеликою кількістю соусу, в якому воно гасилося, і запікати 25 хв при 180 °. Соус, що залишився в сотейнику, уварити на 2/3 і подати до м’яса з галушками та цибулею в окремій посуд.

Сьогодні ми дізналися як готується Телятина запечена з галушками. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

10 години ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

10 години ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

1 день ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

1 день ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

1 день ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

1 день ago