Рецепт “Запіканка з баклажанів з бринзою та ніжним йогуртовим соусом з базиліком та часником” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 410 ккал, 21 г білків,
29 г жирів, 16 г вуглеводів
На 4 порції:
❯ 2 великих баклажани
❯ сіль
❯ оливкова олія
❯ 200 г грецького йогурту з козиного молока
❯ 100 г бринзи
❯ 4 яйця
❯ 2 зубчики часнику
❯ 4 гілочки базиліка
❯ мелений чорний перець
❯ 60 г тертого сиру
Крок 1
Баклажани вимити, нарізати скибочками завтовшки прибл. 0,5 см та залишити на 10 хв. Посипати сіллю та залишити ще на 10 хв. Сік, що утворився, злити, баклажани обсушити.
Крок 2
Нагріти на сковороді гриль невелика кількість оливкової олії та обсмажити баклажани.
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Для соусу з базиліком листя обірвати та порубати. Часник очистити та потовкти. Бринзу розім’яти, перемішати з йогуртом, вбити яйця, покласти часник та базилік. Посолити та поперчити.
Крок 4
Форму для запікання змастити оливковою олією. Викласти 1/4 йогуртового соусу, на нього – шар баклажанів, посипати тертим сиром та повторити шари. Викласти зверху решту соус, посипати тертим сиром та запікати в духовці 20 хв. Дати злегка охолонути. Нарізати порціонними шматочками запіканку і подати на стіл, прикрасивши листочками базиліка.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…