Перейти до вмісту
Головна » Запіканка з баклажанів

Запіканка з баклажанів

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Запіканка з баклажанів з бринзою та ніжним йогуртовим соусом з базиліком та часником” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 50 хвилин
    У 1 порції: 410 ккал, 21 г білків,
    29 г жирів, 16 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 2 великих баклажани
    ❯ сіль
    ❯ оливкова олія
    ❯ 200 г грецького йогурту з козиного молока
    ❯ 100 г бринзи
    ❯ 4 яйця
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 4 гілочки базиліка
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 60 г тертого сиру

    Покроковий процес приготування запіканки з баклажанів

    Крок 1

    Баклажани вимити, нарізати скибочками завтовшки прибл. 0,5 см та залишити на 10 хв. Посипати сіллю та залишити ще на 10 хв. Сік, що утворився, злити, баклажани обсушити.

    Крок 2

    Нагріти на сковороді гриль невелика кількість оливкової олії та обсмажити баклажани.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 180 °. Для соусу з базиліком листя обірвати та порубати. Часник очистити та потовкти. Бринзу розім’яти, перемішати з йогуртом, вбити яйця, покласти часник та базилік. Посолити та поперчити.

    Крок 4

    Форму для запікання змастити оливковою олією. Викласти 1/4 йогуртового соусу, на нього – шар баклажанів, посипати тертим сиром та повторити шари. Викласти зверху решту соус, посипати тертим сиром та запікати в духовці 20 хв. Дати злегка охолонути. Нарізати порціонними шматочками запіканку і подати на стіл, прикрасивши листочками базиліка.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запіканка з баклажанів. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *