Перейти до вмісту
Головна » Качка запечена з фруктами та ягодами

Качка запечена з фруктами та ягодами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Качка запечена з фруктами та ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 4 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 1 середня тушка качки, готова до кулінарної обробки
    ❯ 1 ст. л. меду
    ❯ 3 ст. л. соєвого соусу
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 кисло-солодке яблуко
    ❯ 1 груша
    ❯ 1 апельсин
    ❯ 2–3 великі консервовані абрикоси
    ❯ жменя сушених журавлин
    ❯ по 1 гілочці розмарину та материнки
    ❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
    ❯ 1 ч. л. соку лимона
    ❯ 1 ст. л. цукру
    ❯ сіль
    ❯ 1 ч. л. меленої паприки
    ❯ свіжі або свіжоморожені ягоди для подачі
    ❯ 1 апельсин для подачі

    Покроковий процес приготування качки запеченої з фруктами

    Крок 1

    Качку натерти сіллю та паприкою всередині та зовні та залишити в холодильнику на 6-8 ч. Мед перемішати з олією та соєвим соусом, обмазати птаха і залишити при кімнатної температури на 1 год.

    Крок 2

    Медову суміш, що залишилася, розвести невеликою кількістю води. Духовку нагріти до 190 °. Підготувати глибоке деко і встановити на нього грати. Всередину тушки влити трохи медової суміші, покласти гілочки розмарину і материнки. Укласти птицю на решітку, полити сумішшю та запікати у духовці 1 год 30 хв, часто поливаючи медовою сумішшю та жиром.

    Крок 3

    Яблуко, грушу та апельсин вимити, яблуко та грушу очистити, всі фрукти нарізати середньо крупними скибочками. Шкірку з консервованих абрикосів видалити. Фрукти перемішати з журавлиною, збризкати соком лимона, присипати
    цукром, приправити мускатним горіхом і залишити при кімнатній температурі на 10 хв.

    Крок 4

    Вийняти птаха з духовки, трави з черевця вийняти та закласти туди фруктово-ягідну суміш. Зашити черевце птиці кулінарною ниткою, перекласти її на лист та запікати до готовності. Готову птицю викласти на блюдо сервування і прикрасити скибочками фруктів і свіжі або свіжо заморожені ягоди.

    Сьогодні ми дізналися як готується Качка запечена з фруктами та ягодами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *