Рецепт “Качка запечена з фруктами та ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 4 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1 середня тушка качки, готова до кулінарної обробки
❯ 1 ст. л. меду
❯ 3 ст. л. соєвого соусу
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 1 кисло-солодке яблуко
❯ 1 груша
❯ 1 апельсин
❯ 2–3 великі консервовані абрикоси
❯ жменя сушених журавлин
❯ по 1 гілочці розмарину та материнки
❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 1 ст. л. цукру
❯ сіль
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ свіжі або свіжоморожені ягоди для подачі
❯ 1 апельсин для подачі
Покроковий процес приготування качки запеченої з фруктами
Крок 1
Качку натерти сіллю та паприкою всередині та зовні та залишити в холодильнику на 6-8 ч. Мед перемішати з олією та соєвим соусом, обмазати птаха і залишити при кімнатної температури на 1 год.
Крок 2
Медову суміш, що залишилася, розвести невеликою кількістю води. Духовку нагріти до 190 °. Підготувати глибоке деко і встановити на нього грати. Всередину тушки влити трохи медової суміші, покласти гілочки розмарину і материнки. Укласти птицю на решітку, полити сумішшю та запікати у духовці 1 год 30 хв, часто поливаючи медовою сумішшю та жиром.
Крок 3
Яблуко, грушу та апельсин вимити, яблуко та грушу очистити, всі фрукти нарізати середньо крупними скибочками. Шкірку з консервованих абрикосів видалити. Фрукти перемішати з журавлиною, збризкати соком лимона, присипати
цукром, приправити мускатним горіхом і залишити при кімнатній температурі на 10 хв.
Крок 4
Вийняти птаха з духовки, трави з черевця вийняти та закласти туди фруктово-ягідну суміш. Зашити черевце птиці кулінарною ниткою, перекласти її на лист та запікати до готовності. Готову птицю викласти на блюдо сервування і прикрасити скибочками фруктів і свіжі або свіжо заморожені ягоди.