Рецепт “Каррі роган джош з ягнятини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4-6 порцій:
Для соусу та подачі:
❯ 3 цибулини
❯ 2 стручки гострого червоного перцю
❯ 500 г рубаних помідорів без шкірки та насіння
❯ 1 стручок солодкого перцю
❯ по 1 ч. л. насіння фенхелю та куміну
❯ 5 стручків кардамону
❯ 4 бутони гвоздики
❯ 1 ч. л. насіння коріандру
❯ 2 палички кориці
❯ 1 ст. л. меленої кориці
❯ 2 ст. л. меленої паприки
❯ 3 сушених стручка гострого перцю
❯ 3 ст. л. соняшникової олії
❯ сіль
❯ листочки кінзи та м’яти
Для м’яса:
❯ 800 г ягнятини
❯ 3 см кореня імбиру
❯ 6 зубків часнику
❯ 300 г натурального йогурту
❯ 1 ч. л. меленого чорного перцю
❯ 1 ч. л. куркуми
Покроковий процес приготування роган джошу
Крок 1
Часник та імбир очистити, подрібнити в блендері та в мисці перемішати з йогуртом, додати мелений перець та куркуму. Викласти у суміш крупно нарізане м’ясо, накрити та маринувати у прохолодному місці 8-12 годин.
Крок 2
Приготувати соус. Стручки солодкого та гострого перцю вимити, обсушити, видалити насіння. Цибулини очистити. Підготовлені овочі подрібнити у однорідну масу.
Крок 3
Стручки кардамону розкрити. Насіння кардамону, фенхель, коріандр, мелену корицю та гвоздику обсмажувати на сковороді на сильному вогні. 2-3 хв та перекласти у ступку. Додати сушені стручки перцю та потовкти.
Крок 4
На сковороді на олії обсмажувати товчені прянощі з паприкою та перочно-цибульною масою 8-10 хв. Викласти до прянощів рубані помідори, додати корицю, влити 200 мл води та перемішати. Масу посолити, довести до кипіння та варити 5 хв. Готовий соус перекласти на сотейник.
Крок 5
М’ясо вийняти з маринаду, злегка обсушити та викласти в сотейник із соусом. Каррі готувати під кришкою на повільному вогні 1 год. Кришку зняти, вогонь зменшити до мінімуму і готувати ще 30 хв. Перед подачею посипати блюдо листочками кінзи та м’яти. Подати з коржами.