Перейти до вмісту
Головна » Мармуровий кекс з поливом шоколад-тахіні

Мармуровий кекс з поливом шоколад-тахіні

    Мармуровий кекс з тахіні

    Рецепт “Мармуровий кекс з тахіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    На солодке у нас — кекси, бісквіти, печиво… Занадто банальний асортимент? А ми впровадимо в рецепти деякі незвичайні інгредієнти, додамо оригінальності.

    6 порцій, 45 хвилин

    Інгредієнти

    – 200 г вершкового масла
    – 150 г цукру
    – 4 яйця
    – 200 г борошна
    – 1 ч. л. розпушувача для тіста
    – 1/2 ч. л. соди
    – Ванільний екстракт
    – 4 ст. л. порошку какао
    – 2 ст. л. молока
    – Сіль
    Для поливи:
    – 70 г білого шоколаду
    – 60 мл вершків
    – 1,5 ст. л. тахіні
    – Сіль

    Покроковий процес приготування кексу з тахіні

    Крок 1

    Духовку нагріти до 170 °. Форму для випікання вистелити пергаментом.

    Крок 2

    Масло розм’якшити при кімнатній температурі та збити в пишну масу з цукром, щіпкою солі та кількома краплями ванільного екстракту. Не припиняючи збивати, ввести по одного яйця. Борошно перемішати з розпушувачем та порціями підмішати в масляну масу.

    Крок 3

    Третина тесту перекласти в інший посуд, додати у нього порошок какао та молоко та повторно збити.

    Крок 4

    У підготовлену форму викласти тісто “краплями”: наприклад, 2 ст. л. ванільного тіста, 2 ст. л. тіста з какао. Виклавши у форму все тісто, злегка перемішати його живцем ложки, щоб створити мармуровий ефект.

    Крок 5

    Випікати кекс 45-50 хв. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий виріб дати охолонути у формі прибл. 10 хв і перекласти його на блюдо сервування.

    Крок 6

    Для поливи шоколад дрібно посікти та в невеликій мисці розтопити з вершками на повільному вогні. Розтоплений шоколад зняти з вогню, додати тахіні та дуже добре перемішати. Масу трохи посолити та дати їй трохи охолонути при кімнатній температурі.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Мармуровий кекс з тахіні. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *