Рецепт “Мармуровий кекс з тахіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
На солодке у нас — кекси, бісквіти, печиво… Занадто банальний асортимент? А ми впровадимо в рецепти деякі незвичайні інгредієнти, додамо оригінальності.
6 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 200 г вершкового масла
– 150 г цукру
– 4 яйця
– 200 г борошна
– 1 ч. л. розпушувача для тіста
– 1/2 ч. л. соди
– Ванільний екстракт
– 4 ст. л. порошку какао
– 2 ст. л. молока
– Сіль
Для поливи:
– 70 г білого шоколаду
– 60 мл вершків
– 1,5 ст. л. тахіні
– Сіль
Покроковий процес приготування кексу з тахіні
Крок 1
Духовку нагріти до 170 °. Форму для випікання вистелити пергаментом.
Крок 2
Масло розм’якшити при кімнатній температурі та збити в пишну масу з цукром, щіпкою солі та кількома краплями ванільного екстракту. Не припиняючи збивати, ввести по одного яйця. Борошно перемішати з розпушувачем та порціями підмішати в масляну масу.
Крок 3
Третина тесту перекласти в інший посуд, додати у нього порошок какао та молоко та повторно збити.
Крок 4
У підготовлену форму викласти тісто “краплями”: наприклад, 2 ст. л. ванільного тіста, 2 ст. л. тіста з какао. Виклавши у форму все тісто, злегка перемішати його живцем ложки, щоб створити мармуровий ефект.
Крок 5
Випікати кекс 45-50 хв. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий виріб дати охолонути у формі прибл. 10 хв і перекласти його на блюдо сервування.
Крок 6
Для поливи шоколад дрібно посікти та в невеликій мисці розтопити з вершками на повільному вогні. Розтоплений шоколад зняти з вогню, додати тахіні та дуже добре перемішати. Масу трохи посолити та дати їй трохи охолонути при кімнатній температурі.