Рецепт “Свинина в імбирній глазурі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Начебто б і немає в цьому рецепті нічого особливого: всього лише м’ясо і картопля, трохи жиру, щіпка прянощів. І технологія приготування не відрізняється космічною складністю. Але який смак, яка композиція ароматів!.. Таке частування оцінять найвибагливіші гурмани.
8 порцій, 3 години
Інгредієнти
– 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг, розділити на 10 порційних шматочків)
Для маринаду:
– 2 ст. л. сушеної лаванди
– 2 ст. л. рідкого меду
– 4 ст. л. оливкової олії
– 2 гілочки чебрецю цедра 1 лимона
– 70 мл соку лимона
– 1 лимон
– 180–200 мл курячого бульйону
– 1,5 ч. л. солі
Покроковий процес приготування свинини в імбирній глазурі
Крок 1
М’ясо промити і обсушити, натерти сіллю та перцем. Цибулину очистити і крупно нарізати. Імбир очистити та натерти на великій тертці. Розмарин промити та обсушити.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Цибулю, імбир та розмарин покласти в глибокий сотейник, викласти на них м’ясо і влити стільки води, щоб вона накрила м’ясо наполовину. Накрити сотейник кількома шарами алюмінієвої фольги та запікати м’ясо 40 хв. Температуру духовки зменшити до 140 ° і готувати 1 год.
Крок 3
Картоплю очистити, вимити, обсушити і варити в киплячій підсоленій воді 15 хв. Воду злити, картоплю обсушити.
Крок 4
Для глазурі в сотейнику цукор з’єднати з 100 мл води і, помішуючи, нагрівати, поки|доки| цукор повністю не розчиниться. Імбир очистити, нарізати тонкими пластинами, лимон нарізати великими скибочками. Імбир і лимон додати в цукровий сироп і готувати, перемішуючи, прибл. 10 хв. Лимон та імбир видалити, глазур злегка уварити.
Крок 5
Підготувати форму для запікання. М’ясо вийняти з духовки та акуратно зрізати з нього шкіру залишивши шар жиру. Зробити на шматку ромбоподібні надрізи та у перетин надрізів вставити бутони гвоздики. Викласти у форму підготовлене м’ясо та картопля, полити картоплю розтопленим вершковим маслом|мастилом| і запікати 15 хв при 200°. Зменшити температуру до 180 ° і запікати, часто поливаючи жиром, що утворився у формі, ще 25 хв.