Рецепт “Доб по-прованськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 1,2 кг яловичої лопатки
❯ 50 г копченої грудинки
❯ 2 цибулини
❯ 5–6 зубків часнику
❯ 2–3 моркви
❯ 2 бутони гвоздики
❯ 1 пучок запашних трав
❯ 1 л червоного вина
❯ 70 г томатної пасти
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 1–2 ст. л. борошна
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування добу по-прованськи
Крок 1
М’ясо промити, обсушити, зачистити від жиру та нарізати великими шматочками. Цибулину очистити та встромити в неї бутони гвоздики. Часник очистити та придушити широким лезом ножа. Моркву очистити, вимити, обсушити та нарізати скибочками. Усі підготовлені продукти викласти в глибоку ємність, додати пучок запашних трав, влити вино. Продукти злегка посолити і поперчити, перемішати, накрити кришкою та маринувати у холодильнику 6-8 год.
Крок 2
М’ясо та овочі перекласти в інший посуд, вино, в якому вони маринувалися, процідити. М’ясо обсушити та в глибокому сотейнику обсмажити на олії. Викласти до м’яса грудинку, присипати борошном і, помішуючи, обсмажувати 5 хв.
Крок 3
До обсмаженого м’яса додати пучок запашних трав та часник, влити маринад, додати сіль та перець за смаком та довести до кипіння. Накрити сотейник кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та готувати 3 год.
Крок 4
В кінці приготування додати томатну пасту в соус та добре прогріти. Страву подати теплою.
НА ЗАМІТКУ:
На останньому етапі приготування у доб можна додати трохи чорних оливок. Страву можна приготувати про запас, вона чудово переносить зберігання в холодильнику та при повторному нагріванні стає ще смачніше.