Перейти до вмісту
Головна » Доб по-прованськи

Доб по-прованськи

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Доб по-прованськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    ❯ 1,2 кг яловичої лопатки
    ❯ 50 г копченої грудинки
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 5–6 зубків часнику
    ❯ 2–3 моркви
    ❯ 2 бутони гвоздики
    ❯ 1 пучок запашних трав
    ❯ 1 л червоного вина
    ❯ 70 г томатної пасти
    ❯ 3 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1–2 ст. л. борошна
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування добу по-прованськи

    Крок 1

    М’ясо промити, обсушити, зачистити від жиру та нарізати великими шматочками. Цибулину очистити та встромити в неї бутони гвоздики. Часник очистити та придушити широким лезом ножа. Моркву очистити, вимити, обсушити та нарізати скибочками. Усі підготовлені продукти викласти в глибоку ємність, додати пучок запашних трав, влити вино. Продукти злегка посолити і поперчити, перемішати, накрити кришкою та маринувати у холодильнику 6-8 год.

    Крок 2

    М’ясо та овочі перекласти в інший посуд, вино, в якому вони маринувалися, процідити. М’ясо обсушити та в глибокому сотейнику обсмажити на олії. Викласти до м’яса грудинку, присипати борошном і, помішуючи, обсмажувати 5 хв.

    Крок 3

    До обсмаженого м’яса додати пучок запашних трав та часник, влити маринад, додати сіль та перець за смаком та довести до кипіння. Накрити сотейник кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та готувати 3 год.

    Крок 4

    В кінці приготування додати томатну пасту в соус та добре прогріти. Страву подати теплою.

    НА ЗАМІТКУ:
    На останньому етапі приготування у доб можна додати трохи чорних оливок. Страву можна приготувати про запас, вона чудово переносить зберігання в холодильнику та при повторному нагріванні стає ще смачніше.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Доб по-прованськи. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *