Рецепт “Густий гуляш із галушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 500 г яловичини
❯ 2 великі цибулини
❯ 3–4 бульби картоплі
❯ 2 стручки солодкого перцю (бажано різного кольору)
❯ 2 моркви
❯ 2 зубки часнику
❯ 1 ст. л. кулінарного томатного соусу
❯ 1 л міцного м’ясного бульйону
❯ 1 ст. л. меленої паприки
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ч. л. кмина
❯ сіль
❯ кілька гілочок петрушки для подачі
Для кліток:
❯ 2 яйця
❯ борошно
❯ 1 кубик бульйону
Покроковий процес приготування густий гуляш
Крок 1
Цибулини очистити та дрібно нарізати. У глибокому сотейнику на гарячій олії (2 ст. л.) обсмажити цибулю до прозорості, присипати паприкою, перемішати та добре прогріти.
Крок 2
Часник очистити та дрібно порубати. Морква очистити та нарізати косими скибочками середньої товщини. М’ясо
промити, обсушити та нарізати великими кубиками. В окремому посуді нагріти бульйон, не доводячи до кипіння.
Крок 3
Підготовлене м’ясо та моркву обсмажити на сковороді на рослинній олії, що залишилася, до золотистого кольору з усіх боків, злегка посолити. М’ясо з морквою перекласти в сотейник до цибулі, додати рубаний часник, присипати кмином і перемішати.
Крок 4
Влити в сотейник гарячий бульйон та довести до кипіння. Злегка посолити, зменшити вогонь до мінімуму та готувати
під кришкою на повільному вогні 40 хв. Якщо рідини у сотейнику занадто мало, долити трохи гарячої води.
Крок 5
Картопля очистити, вимити, обсушити, нарізати кубиками середнього розміру та викласти до м’яса. Влити трохи води, якщо потрібно, довести до кипіння та варити під кришкою на повільному вогні 10 хв.
Крок 6
Солодкий перець вимити та обсушити, плодоніжки видалити, м’якоть нарізати скибочками. Підготовлений перець додати до м’яса з овочами, підмішати томатний соус та готувати під кришкою на повільному вогні 15 хв.
Крок 7
Гуляш посолити до смаку та зняти з вогню. До подачі на стіл помістити гуляш в теплу (бл. 50 °) духовку або залишити на плиті під кришкою, щільно укутавши тканинним рушником.
Крок 8
Для кліток у мисці розбовтати яйця і, всипаючи порціями борошно, вимісити густе однорідне тісто. Дати тесту
відстоятись при кімнатній температурі 10 хв.
Крок 9
У каструлі довести до кипіння прибл. 1,5 л води, додати подрібнений кубик бульйону. Руками відщипувати невеликі шматочки тіста – галушки, і порційно закладати в киплячий бульйон. Варити на середньому вогні, поки галушки не
спливуть на поверхню.
Крок 10
За допомогою шумівки діставати сплетені галушки та розкладати по порційним тарілкам. Розкласти по тарілках гарячий гуляш. Гілочки петрушки промити та обсушити, листочки обірвати. Гуляш посипати листочками петрушки.
НА ЗАМІТКУ
Замість домашніх галузей до гуляшу можна подати дрібну фігурну пасту без начинки, так само відваривши її у бульйоні до готовності.