Рецепт “Сочевиця з ковбасками та прянощами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 600 г зеленої сочевиці
❯ 800 г томатного соусу
❯ 8 свинячих ковбасок для смаження
❯ мелений гострий перець
❯ 3 ст. л. винного оцту
❯ 1/2 ч. л. цукру
❯ мелена кориця
❯ 2 пучки запашних трав
❯ 1 цибулина
❯ 5 зубків часнику
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ сіль
Покроковий процес приготування сочевиці з ковбасками
Крок 1
Очистити та потовкти 3 зубки часнику. Цибулину очистити, порубати та обсмажувати у сотейнику на 3 ст. л. олії 5 хв. Присипати цибулю гострим перцем, додати товчений часник та готувати 3 хв. Влити томатний соус, додати оцет і цукор, покласти 1 пучок запашних трав і дрібку меленої кориці. Довести до кипіння, зменшити вогонь та готувати
30 хв. Соус зняти з вогню, пучок трави видалити.
Крок 2
Часник, що залишився, очистити. У каструлі залити сочевицю водою до краю посуду, покласти часник, залишок пучок трав та посолити. Сочевицю довести до кипіння та варити під кришкою 20 хв. З відвареної сочевиці воду злити, пучок запашних трав видалити.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Ковбаски часто наколоти гострою виделкою, викласти на лист і запікати 30 хв, часто перевертаючи.
Крок 4
Ковбаски остудити, крупно нарізати та викласти до сочевиці. Додати соус та нагрівати на повільному вогні 10-15 хв. Страву подати гарячою.