Рецепт “Свинячий окіст з чорносливом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 20 хвилин
У 1 порції: 570 ккал, 34 г білків,
37 г жирів, 39 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 кг свинячого стегенця
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 6–8 тонких скибочок бекону
❯ 1 ч. л. суміші сушених прованських трав
❯ 150 г чорносливу без кісточок
❯ 4 ст. л. кріпленого червоного вина
❯ 300 г цибулі шалоту
❯ по 150 мл сухого білого вина та м’ясного бульйону
Покроковий процес приготування свинячого окісту
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем. Обернути скибочками бекону та обв’язати кулінарною ниткою
Крок 2
Чорнослив замочити у червоному вині. Цибулини очистити та розрізати вздовж навпіл.
Крок 3
У змащений жиром сотейник викласти частину цибулі. Зверху помістити м’ясо в скибочках бекону, обкласти його рештою цибулею і посипати травами.
Крок 4
Влити біле вино, накрити сотейник кришкою і гасити м’ясо в духовці 1 год при 190 °, поливаючи його через кожні 15 хв м’ясним бульйоном і рідиною, що накопичується в сотейнику.
Крок 5
Зменшити нагрівання до 180 °, додати в жарке чорнослив і запікати ще 30 хв. За 15 хв до готовності зняти кришку
Крок 6
М’ясо загорнути у фольгу, попередньо видаливши нитку. Половину цибулі із соусом протерти через дрібне сито, посолити та поперчити. Подати соус до жаркого з цибулею та чорносливом