Перейти до вмісту
Головна » Свинячий окіст з чорносливом

Свинячий окіст з чорносливом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Свинячий окіст з чорносливом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 20 хвилин
    У 1 порції: 570 ккал, 34 г білків,
    37 г жирів, 39 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 кг свинячого стегенця
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 6–8 тонких скибочок бекону
    ❯ 1 ч. л. суміші сушених прованських трав
    ❯ 150 г чорносливу без кісточок
    ❯ 4 ст. л. кріпленого червоного вина
    ❯ 300 г цибулі шалоту
    ❯ по 150 мл сухого білого вина та м’ясного бульйону

    Покроковий процес приготування свинячого окісту

    Крок 1

    М’ясо вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем. Обернути скибочками бекону та обв’язати кулінарною ниткою

    Крок 2

    Чорнослив замочити у червоному вині. Цибулини очистити та розрізати вздовж навпіл.

    Крок 3

    У змащений жиром сотейник викласти частину цибулі. Зверху помістити м’ясо в скибочках бекону, обкласти його рештою цибулею і посипати травами.

    Крок 4

    Влити біле вино, накрити сотейник кришкою і гасити м’ясо в духовці 1 год при 190 °, поливаючи його через кожні 15 хв м’ясним бульйоном і рідиною, що накопичується в сотейнику.

    Крок 5

    Зменшити нагрівання до 180 °, додати в жарке чорнослив і запікати ще 30 хв. За 15 хв до готовності зняти кришку

    Крок 6

    М’ясо загорнути у фольгу, попередньо видаливши нитку. Половину цибулі із соусом протерти через дрібне сито, посолити та поперчити. Подати соус до жаркого з цибулею та чорносливом

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Свинячий окіст з чорносливом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *