Рецепт “Борщ із чорносливом на яловичому бульйоні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г яловичини на кістці
❯ 2 буряки
❯ 2 моркви
❯ 3 цибулини
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 помідори
❯ 1 ст. л. томатної пасти
❯ 1/2 качана капусти
❯ 4 бульби картоплі
❯ 200 г консервованої квасолі
❯ 2 зубки часнику
❯ 150 г чорносливу
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування борщу із чорносливом
Крок 1
Очистити та вимити 1 моркву. М’ясо залити в каструлі 3 л холодної води та довести до кипіння, покласти моркву та 1 неочищену цибулину, посолити та варити під кришкою 2 ч. Бульйон процідити, відкласти м’ясо.
Крок 2
Буряк, що залишилися моркву та цибулю очистити. Морква і буряки натерти на великій тертці, цибулю нарізати.
У сотейнику на олії обсмажувати овочі 10 хв.
Крок 3
Помідори вимити, очистити від шкірки, нарізати та додати до сотейника. Зменшити вогонь до мінімуму та готувати без кришки 7–8 хв. Посолити, поперчити, додати томатну пасту та прибл. 100 мл гарячої води, довести до кипіння і гасити під кришкою на повільному вогні 20 хв.
Крок 4
Часник очистити, стовкти у ступці. Бульйон довести до кипіння. Капусту тонко нашаткувати, картоплю очистити, вимити, обсушити та крупно нарізати. Підготовлені овочі закласти у бульйон і варити 15 хв.
Крок 5
Чорнослив промити, крупно нарізати та додати у бульйон. Закласти тушковані овочі, квасолю, часник і добре перемішати.
Крок 6
Борщ довести до кипіння, варити на повільному вогні 10 хв. і зняти з вогню. Дати настоятися під кришкою 20 хв. М’ясо відокремити від кістки, нарізати та розкласти по порційним тарілкам. Розлити по тарілках гарячий борщ. За бажанням подати зі сметаною.