Рецепт “Грушевий торт з винним кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
У 1 порції: 445 ккал
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЇ
Для тесту:
– 4 яйця
– 130 г цукрового піску
– 140 г борошна
– 1/2 пакетика розпушувача
– 1 ст. л. порошку какао.
Для крему та прикраси:
– 1 ст. л. желатину
– 1 пакетик суміші для ванільного пудингу
– 600 мл червоного напівсолодкого вина
– 80 г цукрового піску
– 200 мл вершків 33%-ної жирності
– 3 груші
– 1 ч. л. суміші спецій для глінтвейну
– 70 г гіркого шоколаду
– 1 ст. л. рубаного мигдалю
Покроковий процес приготування грушевого торту
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Для тесту жовтки відокремити від білків і збити з цукровим піском. Зверху просіяти борошно з розпушувачем і перемішати. Збити міксером білки, з’єднати з жовтково-борошною масою та швидко
перемішати. Приготовлене тісто розділити навпіл, одну половину додати порошок какао. Випекти 2 коржі у роз’ємній формі діаметром 26 см, змащеною будь-яким жиром (по 20–30 хв. кожен). Дати охолонути.
Крок 2
Для крему желатин замочити. Суміш для пудингу розвести 50 мл вина. Вино (450 мл) нагріти з піском, додати розведений пудинг та довести до кипіння. Зняти з вогню. Підмішати желатин і дати охолонути. Вершки збити, з’єднати з желатиновою масою і прибрати у холод.
Крок 3
Груші вимити, очистити, м’якуш нарізати великими скибочками. Вино, що залишилося влити в каструлю, додати спеції, перемішати зі скибочками груш і варити 3 хвилини після закипання на маленькому вогні (при необхідності можна додати трохи води). Відкинути на сито, дати охолонути.
Крок 4
На дно тарілки покласти світлий корж навколо поставити бортик форми. Викласти груші та половину крему. Накрити темним коржем і викласти крем, що залишився. Забрати в холод на 2 год.
Крок 5
Поверхня охолодженого торта посипати тертим шоколадом, середину мигдалем. Торт також можна прикрасити скибочками свіжої груші