Перейти до вмісту
Головна » Грушевий торт з винним кремом

Грушевий торт з винним кремом

    Грушевий торт з винним кремом

    Рецепт “Грушевий торт з винним кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 години
    У 1 порції: 445 ккал

    Інгредієнти

    НА 8 ПОРЦІЇ
    Для тесту:
    – 4 яйця
    – 130 г цукрового піску
    – 140 г борошна
    – 1/2 пакетика розпушувача
    – 1 ст. л. порошку какао.
    Для крему та прикраси:
    – 1 ст. л. желатину
    – 1 пакетик суміші для ванільного пудингу
    – 600 мл червоного напівсолодкого вина
    – 80 г цукрового піску
    – 200 мл вершків 33%-ної жирності
    – 3 груші
    – 1 ч. л. суміші спецій для глінтвейну
    – 70 г гіркого шоколаду
    – 1 ст. л. рубаного мигдалю

    Покроковий процес приготування грушевого торту

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Для тесту жовтки відокремити від білків і збити з цукровим піском. Зверху просіяти борошно з розпушувачем і перемішати. Збити міксером білки, з’єднати з жовтково-борошною масою та швидко
    перемішати. Приготовлене тісто розділити навпіл, одну половину додати порошок какао. Випекти 2 коржі у роз’ємній формі діаметром 26 см, змащеною будь-яким жиром (по 20–30 хв. кожен). Дати охолонути.

    Крок 2

    Для крему желатин замочити. Суміш для пудингу розвести 50 мл вина. Вино (450 мл) нагріти з піском, додати розведений пудинг та довести до кипіння. Зняти з вогню. Підмішати желатин і дати охолонути. Вершки збити, з’єднати з желатиновою масою і прибрати у холод.

    Крок 3

    Груші вимити, очистити, м’якуш нарізати великими скибочками. Вино, що залишилося влити в каструлю, додати спеції, перемішати зі скибочками груш і варити 3 хвилини після закипання на маленькому вогні (при необхідності можна додати трохи води). Відкинути на сито, дати охолонути.

    Крок 4

    На дно тарілки покласти світлий корж навколо поставити бортик форми. Викласти груші та половину крему. Накрити темним коржем і викласти крем, що залишився. Забрати в холод на 2 год.

    Крок 5

    Поверхня охолодженого торта посипати тертим шоколадом, середину мигдалем. Торт також можна прикрасити скибочками свіжої груші

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Грушевий торт з винним кремом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *