Перейти до вмісту
Головна » Ягідний торт на основі желатину

Ягідний торт на основі желатину

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Ягідний торт на основі желатину” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Жодного масляного крему! Тільки йогурт, вершки та ягоди на розсипчастому коржі з печива. І з тестом возитися не треба! Ми обожнюємо цей торт.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 320 ккал, 5 г білків,
    20 г жирів, 31 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 12 порцій:
    ❯ 200 г пісочного печива з какао
    ❯ 500 г натурального йогурту
    ❯ 300 г чорниці (свіжої чи замороженої)
    ❯ 100 мл молока
    ❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
    ❯ 50 г мелених волоських горіхів
    ❯ 80 г вершкового масла
    ❯ 1 яєчний білок
    ❯ 50 г гранульованого желатину
    ❯ 200 мл вершків жирністю 40%
    ❯ 1 ст. л. соку лимона
    ❯ 100 г цукру
    Для прикрас:
    ❯ свіжі ягоди (чорниця, лохина)
    ❯ їстівні квіти (братки, маргаритки)

    Покроковий процес приготування торта на основі желатину

    Крок 1

    Печиво покласти в щільний поліетиленовий пакет і почистити качалкою. Йогурт, ягоди та молоко вийняти з холодильника (вони мають при кімнатній температурі).

    Крок 2

    Нагріти духовку до 180 °. Спорошене печиво змішати з корицею, розм’якшеним вершковим маслом, горіхами та білком. Викласти масу у вистелену папером для випікання роз’ємну форму і притиснути ложкою на дно. Випікати корж 10-15 хв.

    Крок 3

    Желатин замочити у молоці на 10 хв. Вершки охолодити та збити в міцну піну. Ягоди розтерти із соком лимона та половиною цукру, змішати зі 100 г йогурту. Йогурт, що залишився з цукром збити. Половину вершків підмішати
    до йогурту, іншу половину – до ягідної маси

    Крок 4

    Набряклий желатин нагрівати, помішуючи, на гарячій водяній бані, доки він не розчиниться (не кип’ятити!). Половину желатину змішати з 2 стіл. ложками ягідної маси та ввести в основну ягідну масу. Залишити 2 стіл. ложки для прикраси, решту вилити на корж з печива. желатин, Що Залишився, підмішати до білого крему, вилити у форму поверх ягідного.

    Крок 5

    Желатиново-ягідну суміш, що залишилася, вилити на торт по спіралі та за допомогою шпажки зробити візерунок у вигляді хвиль або павутинки. Поставити торт в холодильник на 2-3 години, щоб желатиновий корпус затвердів. Перед подачею прикрасити торт свіжими ягодами та їстівними квітами, злегка присипати їх цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Ягідний торт на основі желатину. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *