Перейти до вмісту
Головна » Окунь під винним соусом

Окунь під винним соусом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Окунь під винним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 1 кг філе морського окуня
    ❯ 1 велика бульба селери
    ❯ 3 ст. л. рослинної олії
    ❯ сік лимона
    ❯ 100 мл білого сухого вина
    ❯ сушений базилік
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для соусу:
    ❯ 1/4 бульби селери
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 150 мл білого сухого вина
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування окуня під винним соусом

    Крок 1

    Духовку нагріти до 200 °. Підготувати форму для запікання.

    Крок 2

    Селеру очистити, вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками. У глибокій мисці збризкати селеру 2 ст. л. рослинної олії, злегка посолити, добре поперчити та перемішати.

    Крок 3

    Викласти підготовлену селеру у форму, влити вино і запікати 25 хв. У процесі приготування кілька разів перемішати.

    Крок 4

    Рибу вимити та обсушити, злегка посолити, поперчити та викласти у форму на селеру. Присипати рибу щіпкою сушеного базиліка, збризкати соком лимона та олією. Рибу на селери запікати прибл. 20 хв.

    Крок 5

    Для соусу селеру нарізати дуже дрібними кубиками, в сотейнику залити 100 мл окропу та варити 10 хв. Воду злити. Цибулину очистити, порубати та обсмажувати на 20 г вершкового масла до прозорості. Закласти селеру, готувати,
    перемішуючи, 5 хв, влити вино та уварити його на третину. Соус посолити та поперчити до смаку, додати вершкове масло, що залишилося і добре перемішати. Подати до риби.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Окунь під винним соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *