Рецепт “Качка в духовці із соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Качка 3 кг
– Апельсин 0,5 шт
– Яблуко 0,5 шт
– Цибуля 1 шт
– Часник 2 зубки
– Чебрець
– Сіль
– Перець
Для соусу:
– Цибуля 1 шт
– Морква 1 шт
– Стебла селери 2 шт
– Біле сухе вино 200 мл
– Апельсиновий сік 200 мл
– Вода 200 мл
– Помідори 250 гр
– Смородина 1 ст.л.
– Ягоди ялівцю 1 ст.л.
– Чебрець
– Мед 1 ст.л.
– Червоний винний оцет 1 ст.л.
– Соєвий соус (темний) 1 ст.л.
– Крохмаль (кукурудзяний) 1 ст.л.
– Чорний перець
Покроковий процес приготування качки в духовці із соусом
Крок 1
Витріщаємо крила. Акуратно робимо на шкірі надрізи. Добре солимо і перчимо з усіх боків та всередині.
Крок 2
Крупно нарізаємо цибулю, апельсин та яблуко приблизно на 8 частин. Злегка притискаємо нечищений часник ножем, щоб пустив сік. Вкладаємо все в качку. Можна додати чебрець.
Крок 3
Крила та шию рубаємо на невеликі шматочки. У форму наливаємо олію і добре розігріваємо. Відправляємо шматочки м’яса в олію. Потрібно їх добре підсмажити.
Крок 4
Великими шматочками нарізаємо моркву, цибулю та селеру. Коли м’ясо добре обсмажиться, додаємо моркву та цибулю.
Крок 5
Коли овочі підрум’яняться, наливаємо біле вино. Через пару хвилин наливаємо апельсиновий сік і трохи води. Додаємо невеликі свіжі помідори, чебрець, ягоди смородини та ялівцю. Купуємо 5 хвилин.
Крок 6
Кладемо зверху решітку і на неї качку. Потім кладемо на курку папір для випічки та загортаємо все фольгою. Відправляємо в духовку за 180 градусів на дві години. Через дві години прибираємо папір та фольгу і готуємо ще одну годину.
Крок 7
Проціджуємо соус і видавлюємо сік із овочів через сито. Потім проціджуємо через дрібне сито. Ставимо на вогонь і кип’ятимо 5 хвилин. Додаємо 1ст. меду, червоний винний оцет та соєвий соус. Розводимо крохмаль у холодній і додаємо в соус. Перемішуємо і трохи проваримо.