Перейти до вмісту
Головна » Качка в духовці із соусом

Качка в духовці із соусом

    Качка в духовці

    Рецепт “Качка в духовці із соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Качка 3 кг
    – Апельсин 0,5 шт
    – Яблуко 0,5 шт
    – Цибуля 1 шт
    – Часник 2 зубки
    – Чебрець
    – Сіль
    – Перець
    Для соусу:
    – Цибуля 1 шт
    – Морква 1 шт
    – Стебла селери 2 шт
    – Біле сухе вино 200 мл
    – Апельсиновий сік 200 мл
    – Вода 200 мл
    – Помідори 250 гр
    – Смородина 1 ст.л.
    – Ягоди ялівцю 1 ст.л.
    – Чебрець
    – Мед 1 ст.л.
    – Червоний винний оцет 1 ст.л.
    – Соєвий соус (темний) 1 ст.л.
    – Крохмаль (кукурудзяний) 1 ст.л.
    – Чорний перець

    Покроковий процес приготування качки в духовці із соусом
    Качка в духовці1

    Крок 1

    Витріщаємо крила. Акуратно робимо на шкірі надрізи. Добре солимо і перчимо з усіх боків та всередині.

    Качка в духовці2

    Крок 2

    Крупно нарізаємо цибулю, апельсин та яблуко приблизно на 8 частин. Злегка притискаємо нечищений часник ножем, щоб пустив сік. Вкладаємо все в качку. Можна додати чебрець.

    Качка в духовці3

    Крок 3

    Крила та шию рубаємо на невеликі шматочки. У форму наливаємо олію і добре розігріваємо. Відправляємо шматочки м’яса в олію. Потрібно їх добре підсмажити.

    Качка в духовці4

    Крок 4

    Великими шматочками нарізаємо моркву, цибулю та селеру. Коли м’ясо добре обсмажиться, додаємо моркву та цибулю.

    Качка в духовці5

    Крок 5

    Коли овочі підрум’яняться, наливаємо біле вино. Через пару хвилин наливаємо апельсиновий сік і трохи води. Додаємо невеликі свіжі помідори, чебрець, ягоди смородини та ялівцю. Купуємо 5 хвилин.

    Качка в духовці6

    Крок 6

    Кладемо зверху решітку і на неї качку. Потім кладемо на курку папір для випічки та загортаємо все фольгою. Відправляємо в духовку за 180 градусів на дві години. Через дві години прибираємо папір та фольгу і готуємо ще одну годину.

    Качка в духовці7

    Крок 7

    Проціджуємо соус і видавлюємо сік із овочів через сито. Потім проціджуємо через дрібне сито. Ставимо на вогонь і кип’ятимо 5 хвилин. Додаємо 1ст. меду, червоний винний оцет та соєвий соус. Розводимо крохмаль у холодній і додаємо в соус. Перемішуємо і трохи проваримо.

    Сьогодні ми дізналися як готується Качка в духовці із соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *