Рецепт “Каррі з креветками у тайському стилі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 л кокосового молока
❯ 320 г креветок
❯ 3 ст. л. червоної пасти каррі
❯ 3 зубки часнику
❯ 2 моркви
❯ 2 невеликі баклажани
❯ 1 лайм
❯ 1 стебло лемонграсу
❯ 1/2 ч. л. креветкової пасти
❯ 3 ст. л. рибного соусу
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 6 листочків свіжої м’яти
Покроковий процес приготування каррі з креветками
Крок 1
Креветки очистити, видаливши з кожної кишкову жилу – тонку темну “ниточку” на спинці. Часник очистити та придушити лезом ножа.
Крок 2
У сотейнику на гарячій олії обсмажувати часник 2 хв. Додати пасту каррі, перемішати та готувати ще 2 хв.
Крок 3
Баклажани вимити, плодоніжки видалити, підготовлені плоди крупно нарізати. Морква очистити, вимити та нарізати кружальцями. М’яту промити та обсушити. Лемонграс очистити, прибл. 2 см нарізати дуже тонкими кружальцями, інше розрізати на 3-4 частини. Цедру з 1/2 лайма зрізати тонкою стрічкою з цієї ж половини плода віджати сік. Половину лайма, що залишилася, нарізати часточками.
Крок 4
Влити в сотейник кокосове молоко, покласти лемонграс, моркву, баклажани, додати цедру, креветкову пасту, рибний соус, цукор, м’яту. Готувати на повільному вогні 10 хв. Покласти в сотейник креветки та готувати ще 1-2 хв. Каррі подати гарячим із відвареним рисом.