Перейти до вмісту
Головна » Каррі з креветками у тайському стилі

Каррі з креветками у тайському стилі

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Каррі з креветками у тайському стилі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 л кокосового молока
    ❯ 320 г креветок
    ❯ 3 ст. л. червоної пасти каррі
    ❯ 3 зубки часнику
    ❯ 2 моркви
    ❯ 2 невеликі баклажани
    ❯ 1 лайм
    ❯ 1 стебло лемонграсу
    ❯ 1/2 ч. л. креветкової пасти
    ❯ 3 ст. л. рибного соусу
    ❯ 2 ст. л. цукру
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 6 листочків свіжої м’яти

    Покроковий процес приготування каррі з креветками

    Крок 1

    Креветки очистити, видаливши з кожної кишкову жилу – тонку темну “ниточку” на спинці. Часник очистити та придушити лезом ножа.

    Крок 2

    У сотейнику на гарячій олії обсмажувати часник 2 хв. Додати пасту каррі, перемішати та готувати ще 2 хв.

    Крок 3

    Баклажани вимити, плодоніжки видалити, підготовлені плоди крупно нарізати. Морква очистити, вимити та нарізати кружальцями. М’яту промити та обсушити. Лемонграс очистити, прибл. 2 см нарізати дуже тонкими кружальцями, інше розрізати на 3-4 частини. Цедру з 1/2 лайма зрізати тонкою стрічкою з цієї ж половини плода віджати сік. Половину лайма, що залишилася, нарізати часточками.

    Крок 4

    Влити в сотейник кокосове молоко, покласти лемонграс, моркву, баклажани, додати цедру, креветкову пасту, рибний соус, цукор, м’яту. Готувати на повільному вогні 10 хв. Покласти в сотейник креветки та готувати ще 1-2 хв. Каррі подати гарячим із відвареним рисом.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Каррі з креветками у тайському стилі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *