Перейти до вмісту
Головна » Картопляні оладки з тертим сиром

Картопляні оладки з тертим сиром

    Картопляні оладки з тертим сиром

    Рецепт “Картопляні оладки з тертим сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 500 г картоплі
    – 1 цибулина
    – 2 яйця
    – 50 г тертого сиру
    – 20 г вершкового масла
    – Рослинна олія
    – Сіль
    – Перець

    Покроковий процес приготування картопляних оладків з сиром

    Крок 1

    Картоплю очистити, вимити, обсушити та натерти на великій тертці. Цибулю очистити, дрібно нарізати та перемішати з картоплею. Підмішати в овочеву масу тертий сир, вбити яйця і добре перемішати. Масу посолити та поперчити до свого смаку.

    Крок 2

    На сковороді нагріти вершкове масло, додати невелику кількість олії рослинної.

    Крок 3

    За допомогою столової ложки порційно відсаджувати в гарячу олію. невеликі порції картопляної маси, надаючи їм форму круглих оладок. Обсмажувати вироби 5-7 хв з кожною сторони. Готові оладки перекладати на тарілку.

    Крок 4

    Перед подачею викласти оладки у змащений вершковим маслом сотейник і прогрівати на плиті під кришкою 5-7 хв.

    НА ЗАМІТКУ
    Картопляні оладки можна подати як гарнір або перетворити на самостійне страву, доповнивши, наприклад, смаженими грибами: перед подачею викласти оладки та смажені гриби в сотейник шарами, влити 100 мл вершків та добре прогріти.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Картопляні оладки з тертим сиром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *