Перейти до вмісту
Головна » Курка в соусі з виноградом

Курка в соусі з виноградом

    Курка в соусі з виноградом

    Рецепт “Курка в соусі з виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 380 ккал, 24 г білків,
    26 г жирів, 10 г вуглеводів

    Інгредієнти

    НА 8 ПОРЦІЇ
    – по 80 г ізюму, чорносливу та кураги
    – по 40 г лимонних та апельсинових цукатів
    – 3 яблука
    – 350 г борошна
    – 1/2 лимона
    – 1 пакетик розпушувача
    – 1 ст. л. порошку какао
    – 80 г рубаного мигдалю
    – 1 ст. л. лікеру
    – по щіпці мелених кориці та гвоздики
    – по дрібці анісу та кардамону

    Покроковий процес приготування курки

    Крок 1

    Курку вздовж розрізати навпіл по лінії грудки. З лимона частину цедри зрізати тонкою стружкою та відкласти для подачі, цедру, що залишилася натерти, з м’якоті витиснути сік. Імбир натерти, перемішати з тертою цедрою і соком лимона, додати мед і вино. Курку залити маринадом, накрити харчовою плівкою та помістити у холодильник на 1 год.

    Крок 2

    Цибулю очистити та порубати. Виноград вимити, ягоди обірвати з гілочок, розрізати кожну навпіл і видалити кісточки.

    Крок 3

    Курку вийняти з маринаду, обсмажити на рослинному олії та перекласти у форму для запікання. Маринад зберегти.

    Крок 4

    Для соусу в посуд, де обсмажували курку, покласти цибулю, присипати її цукром і готувати, помішуючи, 7 хв. Викласти у сковороду виноград, влити маринад та готувати 3 хв

    Крок 5

    Влити до курки виноградний соус із ягодами, додати базилік. Курку посолити, поперчити та запікати в духовці 40 хв при 180 °. Готову птицю подати, посипавши стружкою з цедри лимона.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка в соусі з виноградом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *