Рецепт “Курка в соусі з виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 380 ккал, 24 г білків,
26 г жирів, 10 г вуглеводів
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЇ
– по 80 г ізюму, чорносливу та кураги
– по 40 г лимонних та апельсинових цукатів
– 3 яблука
– 350 г борошна
– 1/2 лимона
– 1 пакетик розпушувача
– 1 ст. л. порошку какао
– 80 г рубаного мигдалю
– 1 ст. л. лікеру
– по щіпці мелених кориці та гвоздики
– по дрібці анісу та кардамону
Покроковий процес приготування курки
Крок 1
Курку вздовж розрізати навпіл по лінії грудки. З лимона частину цедри зрізати тонкою стружкою та відкласти для подачі, цедру, що залишилася натерти, з м’якоті витиснути сік. Імбир натерти, перемішати з тертою цедрою і соком лимона, додати мед і вино. Курку залити маринадом, накрити харчовою плівкою та помістити у холодильник на 1 год.
Крок 2
Цибулю очистити та порубати. Виноград вимити, ягоди обірвати з гілочок, розрізати кожну навпіл і видалити кісточки.
Крок 3
Курку вийняти з маринаду, обсмажити на рослинному олії та перекласти у форму для запікання. Маринад зберегти.
Крок 4
Для соусу в посуд, де обсмажували курку, покласти цибулю, присипати її цукром і готувати, помішуючи, 7 хв. Викласти у сковороду виноград, влити маринад та готувати 3 хв
Крок 5
Влити до курки виноградний соус із ягодами, додати базилік. Курку посолити, поперчити та запікати в духовці 40 хв при 180 °. Готову птицю подати, посипавши стружкою з цедри лимона.