Перейти до вмісту
Головна » Курка запечена з яблуками та апельсинами

Курка запечена з яблуками та апельсинами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Курка запечена з яблуками та апельсинами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг)
    ❯ 2 середніх апельсини
    ❯ 2 великі кисло-солодкі яблука
    ❯ 1 зірочка бадяна
    ❯ 1 головка часнику
    ❯ 70 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для подачі:
    ❯ журавлина
    ❯ кілька гілочок розмарину
    ❯ 1 апельсин

    Покроковий процес приготування курку запечена з яблуками

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання. Вершкове масло розтопити. Птаха промити та обсушити, натерти сіллю та перцем усередині та зовні.

    Крок 2

    Апельсини для начинки обдати гарячою водою і нарізати, не очищаючи, великими скибочками. Яблука вимити та нарізати так само, видаливши серцевини. З голівки часнику обібрати лушпиння і розрізати її поперек навпіл.

    Крок 3

    Підготовлені фрукти та бодян закласти в черевце птиці. і щільно зашити його кулінарною ниткою. Ніжки птаха підтягнути до черевця і зв’язати кулінарною ниткою.

    Крок 4

    Птаха викласти у форму для запікання та полити невеликим кількістю олії. Покласти до птаха розрізану голівку часнику. Запікати курку бл. 45 хв, регулярно поливаючи розтопленим маслом і жиром, що утворився у формі.

    Крок 5

    Апельсин для подачі нарізати кружками, у формі збризкати жиром з-під курки та запікати 10 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка запечена з яблуками та апельсинами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *