Рецепт “Курячі грудки з грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 4 повних філе курячої грудки
❯ 3 груші
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 2 зубки часнику
❯ 3 ст. л. соєвого соусу
❯ 2 ст. л. олії + для змащування форми
❯ 2 ч. л. меду
❯ по 1/4 ч. л. червоного та чорного перцю
❯ 1/4 ч. л. меленої кориці
❯ 1 ч. л. куркуми
Покроковий процес приготування курячіх грудок
Крок 1
Часник очистити та потовкти у ступці або пропустити через прес. У глибокій мисці олію перемішати з медом, соєвим соусом, перцями, корицею та куркумою, додати часник і перемішати. Філе вимити, обсушити та розділити кожне навпіл по кістці. Викласти філе в миску з приготовленою сумішшю, перемішати та маринувати при кімнатної температури 20 хв.
Крок 2
Груші вимити, обсушити, очистити та нарізати тонкими часточками, видаляючи серцевини з насінням. Підготовлені груші збризкати соком лимона.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання та змастити її олією.
Крок 4
Курячі грудки вийняти з маринаду і злегка обсушити, маринад зберегти та відставити. На кожній грудці зробити
кілька діагональних надрізів і вставити в них часточки груш. Груші, що залишилися, викласти в підготовлену форму
та укласти на них філе. Філе з грушами збризкати маринадом і запікати бл. 30 хв. За бажанням посипати кунжутом.